Kinopremiéry: Zmizení 2 zbraní

Vydáno: 10.10.2013 08:00 - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Po atraktivních titulech z minulého týdne přichází aktuálně v kinech malinké zklidnění. Největší pozornost rozhodně zaslouží kriminálka Zmizení, marný by nemusel být ani thriller 2 zbraně. Zbytek je zřejmě možné v klidu vynechat.
Zmizení (Prisoners) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Zmizení / PrisonersPotenciální oscarový kandidát je poměrně nenápadným krimidramatem, se kterým se v kinech dnes už moc nesetkáváme. Dá se očekávat velmi silný příběh, důraz na atmosféru a precizní herecké výkony. Režírující Denis Villeneuve do hlavních rolí obsadil Hugha Jackmana a Jakea Gyllenhaala, což by mohla být záruka kvality, za kamerou navíc stojí legendární Roger Deakins. To je hodně slibná sestava. Ze zahraničí se na snímek snáší většinou chvála, tak věřme, že nebudeme zklamáni.

Synopse: Keller Dover (Hugh Jackman) čelí nejhorší noční můře každého rodiče - jeho šestiletá dcera a její kamarádka jedné noci zmizí. Pátrání nikam nevede a všechno vypadá beznadějně. K případu je povolán detektiv Loki (Jake Gyllenhaal), který zatýká retardovaného řidiče karavanu Alexe Jonese (Paul Dano). Jenže ten je brzy pro nedostatek důkazů propuštěn. Zoufalý Keller tak bere spravedlnost do vlastních rukou a bez ohledu na následky se rozhodne vyslechnout jediné pojítko ke zmizení po svém.

Český trailer filmu Zmizení / Prisoners

2 zbraně (2 Guns) (Falcon)

Český plakát filmu 2 zbraně / 2 GunsTady to na velké ambice nevypadá. Synopse akčního thrilleru působí dost tuctově a neoriginálně, takže lze spíše očekávat klasickou žánrovku. Režii obstaral zručný a poměrně zkušený Islanďan Baltasar Kormákur, hlavní role vystřihli Denzel Washington a Mark Wahlberg. V tomto případě zřejmě půjde jen o to, zda výsledek bude rutinní, nebo alespoň nadprůměrný a malinko překvapivý. Špatné by to každopádně být nemuselo.

Synopse: Agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Bobby Trench (Denzel Washington) a důstojník Americké námořní rozvědky Michael Stigman (Mark Wahlberg) už rok pracují v utajení jako členové drogového syndikátu. Vzájemně si příliš nevěří, jenže když selže jejich snaha o proniknutí do mexického drogového kartelu a zabavení milionu dolarů, jsou oba svými nadřízenými ponecháni napospas osudu. Aby si zachránili kůži, musí tak rázem spoléhat jeden na druhého.

Český trailer filmu 2 zbraně / 2 Guns

Kapitál (Le Capital) (Artcam)

Plakát filmu Kapitál / Le capitalFrancouzský politický thriller už ze synopse vypadá, že bude jednou velkou kritikou současného konzumního způsobu života. Zajímavý režisér a v tomto případě i scenárista Costa Gavras by nemusel natočit pouze zapomenutelnou záležitost, ale dost možná nadprůměrný snímek s přesahem. Ze známějších tváří se v hlavní roli objeví pouze Gabriel Byrne, tudíž na hvězdná jména lákat nelze. Milovník evropské kinematografie by si ale mohl přijít na své. 

Synopse: Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) nastupuje jako nový ředitel největší evropské banky. Díky své otrlé povaze dokáže v této funkci překonat všechna úskalí nejvyšší finanční politiky - nutná propuštění, intriky svých kolegů i podřízených a násilný pokus o převzetí banky americkou společností. Jakou ale za tyto úspěchy zaplatí cenu?

Originální trailer filmu Kapitál / Le capital

Make Your Move (Make Your Move) (HCE)

Plakát filmu Make Your Move / Make Your MoveJediné, čím je tento hudební snímek pozoruhodný, je to, že vznikal v americko-jihokorejské spolupráci. Jinak to vypadá na další variaci tanečního příběhu o dvou mladých lidech, kteří se do sebe zamilují a společně pomocí pohybu překonají veškeré nástrahy. Režisér a scenárista Duane Adler už má s podobnými kousky zkušenosti, takže zřejmě nepřekvapí. Zkrátka další romance pro tennagery.

Synopse: Dva tanečníci vyrůstají v odlišných podmínkách. Osud je však oba zavede do New Yorku, kde začnou pracovat ve stejném baru. Ač je mezi nimi nejprve rivalita, ti dva se do sebe později zamilují, protože zjistí, že jen spolu mohou vyhrát náročnou taneční soutěž.

Zajímavost: Původně se měl snímek jmenovat Cobu.

Originální trailer filmu Make Your Move / Make Your Move

Cosi je ve vzduchu (Aprés mai) (Film Europe)

Český plakát filmu Cosi je ve vzduchu / Après maiFrancouzské drama z loňského roku bude zřejmě náročnější záležitostí, která reflektuje dobu (ne)dávno minulou. Dle popisu děje to působí, že Olivier Assayas chce zpodobnit ideály jedné generace a jejich dopad do současnosti. Zda se mu to podaří, je těžké soudit, neboť ohlasů zatím příliš není a zřejmě ani nebude. Tohle je jen pro fanoušky evropské kinematografie.

Synopse: Mladý vysokoškolský student Gilles (Clement Metayer) je na počátku sedmdesátých let minulého století zcela pohlcen politickou a tvůrčí vřavou. Stejně jako jeho přátelé, i on se zmítá mezi svým radikálním postojem a osobními ambicemi. Jeho ideály ho zavedou až do Itálie a Londýna, kde se však bude muset rozhodnout, kde je v této neklidné době jeho místo.

Originální trailer filmu Cosi je ve vzduchu / Aprés mai

Kameňák 4 (Bontonfilm)

Český plakát filmu Kameňák 4 / Kameňák 4Další "film" složený z otřepaných lidových anekdot už režijně nezaštiťuje Zdeněk Troška, nýbrž mnohem méně známý Ján Novák. To ale nic nemění na tom, že tohle bude naprostý zločin proti lidskosti, o čemž svědčí už trailery. Stačí se podívat na "herecké" obsazení, autory hudby, producenty a plakát a je hned jasné, s čím máme tu čest. Tomuhle se obloukem vyhněte!

Synopse: Pepanovi (Václav Vydra) odjela žena Vilma za dcerou, takže se svým synem žije v ryze mužské domácnosti, kde není navařeno a uklizeno. Kolem Pepana se motá učitelka Vlasta (Dana Morávková), která touží zaplnit ženské místo v jeho životě. Jenže ten má úplně jiné starosti, neboť se stal starostou Kameňákova.

Zajímavost: Natáčení probíhalo pouhých šestnáct dní.

Oficiální trailer filmu Kameňák 4


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY