Do Narnie nakonec i počtvrté!

Vydáno: 02.10.2013 07:58 - Zuzana Hofmanová | foto: Disney Enterprises, Inc. & Walden Media, LLC

Koho udivuje, že Letopisy Narnie usilují už o čtvrtý film, nechť se přesvědčí sám. Sága, která vypadala dávno pohřbená, se dočká resuscitace. Čtvrtý díl čekejte pod názvem: Letopisy Narnie: Stříbrná židle.
Georgie Henley ve filmu Letopisy Narnie: Plavba Jitřního poutníka / The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn TreaderPo první exkurzi do fantaskní říše Narnie v roce 2005 to vypadalo, že má nová fantasy série našlápnuto k relativně hvězdné budoucnosti. Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň utržily něco přes 300 milionů dolarů jen ve Spojených státech. Jenže Princ Kaspian dosáhl sotva poloviny. Třetí díl z roku 2010, o kterém, ruku na srdce, ne každý slyšel, se zastavil na třetině.

Přesto se po třech letech nejistoty dočkáme i čtvrtého pokračování, který by na motivy knižní předlohy neslo název Letopisy Narnie: Stříbrná židle. Rozhodla se tak dvojice produkčních solečností The C.S. Lewis a Mark Gordon Companies a čeká je skutečně dlouhá cesta. V první řadě hledání vhodného studia. Zatímco jedničku zastřešovalo Disney, další dva díly vznikaly pod taktovkou Foxu. Další otázkou je, kdo se ujme režie. I režisérské křeslo totiž prošlo obměnou hned dvakrát. Po prvních dvou dílech jej opustil Andrew Adamson, režisér prvního a druhého Shreka, kterého nahradil Michael Apted. Mimo scenáristy není jasné ani to, zda se vrátí někdo z původního obsazení ságy, která začala už v roce 2005.

Série vzniká na motivy sedmidílného cyklu z pera C.S. Lewise, který vydal první díl již v roce 1950. Sága se mimo celovečerní verze dočkala i mnoha televizních podob.

Co říkáte na návrat do Narnie vy?

Zdroj: Slashfilm



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • letopisy narnie je můj nejoblíbenější film a ... (Dana, 28.11.2014 17:22) Reagovat

    letopisy narnie je můj nejoblíbenější film a doufám že sfilmují všechny knihy

  • Na další pokračování čekáme s rodinou ji (Anonym, 22.01.2016 13:17) Reagovat

    Na další pokračování čekáme s rodinou již déle a doufáme,že se nejen dočkáme dalšího dílu, ale postupně i celé Narnie. Má bezesporu co říci, nejen dnešním dětem, ale i dospělým.
    Obsahově bezesporu smysluplnější než neustálé přepracovávání původních pohádek např.Sněhurka, Popelka a pod.
    S pozdravem Hana s rodinou.


    • Re: Na další pokračování čekáme s rodinou ji (Jakub Mikóczy, 24.01.2016 16:26) Reagovat

      Ano. Tyto filmy se mi také líbí. Skoukl jsem všechny tři díly a nepřišly mi nijak pozadu oproti prvnímu dílu. Zkrátka zpracování knižní předlohy. A to si myslím. že se povedlo. Doufám, že bude pokračování. Jsem zvědav. Uvidíme.

  • Byl bych moc radza další dil... (Richard , 13.02.2016 12:30) Reagovat

    Byl bych moc radza další dil

  • Letopisy Narnie (Nela, 14.02.2016 18:07) Reagovat

    Četla jsem všechny díly už ve 13- ti a moc jsem se do narnie zamilovala, hlavně Aslana. Když jsem slyšela o prvnim dílu narnie, byla jsem přímo natěšená, jak to bude zpracovaný a vždycky jsem se těšila na další. Doufám, že natočejí i ty další, protože to jsou krásné příběhy. Pozdravem Nela.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY