Top 20 ČR: Bodovali Donšajni i Ben Affleck

Vydáno: 01.10.2013 12:16 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Stejnou rychlostí, jakou životopisné drama zamířilo minulý víkend na vrchol žebříčku, se propadlo o pěkných pár příček dolů. Kromě Menzelových Donšajnů bodovala i Hra na hraně, Šmoulové se stále drží.
Fotografie z filmu Donšajni / DonšajniZatímco vítězství životopisného dramatu Diana čekal málokdo, na Donšajny Jiřího Menzela sázel skoro každý. S výdělkem, daleko přesahujícím hranici čtyř a půl milionu korun, suverénně srazili Dianu až na osmou příčku. Vzhledem k tomu, že kritiky na film nejsou zrovna dvakrát příznivé, si budeme muset počkat na příští víkend, kdy se ukáže, nakolik se názor řadových diváků shoduje s názory publicistů. Zjištění, že hvězdy, uváděné v seznamu herců na prvních místech, se často na plátně jen krátce mihnou, by návštěvnost mohlo také snížit.

Druhé místo obsadil thriller Brada Furmana Hra na hraně. I zde zjevně zafungovala zvučná jména hlavních představitelů, výkon Justina Timberlakea však není zdaleka tak záživný jako v The Social Network. Na rozdíl od předloňského Obhájce nejspíš ani Hru na hraně nečeká kdovíjaký vzestup; i recenze jsou mírně skeptické. 

Justin Timberlake, Ben Affleck ve filmu Hra na hraně / Runner RunnerNaopak stálicí českého žebříku návštěvnosti zůstávají i nadále Šmoulové 2, kteří v uplynulých týdnech statečně odolali Millerovým na tripu Colette. Poté, co je krátce porazili One Direction a minulý týden již zmiňovaná Diana, nyní obsadili bronzovou příčku, následováni Millerovými na tripu. Šestá příčka stále patří pixarovským Letadlům, vítězka loňského víkendu Diana se propadla na osmé místo, Justin spadl o tři příčky. 

Zatímco v zámoří allenovka Jasmíniny slzy stále ještě boduje, u nás se i tento víkend držela na sedmnácté pozici. Osmnácté místo patří Metallice, která se v kinech potřebuje přeci jen trochu rozkoukat - řádná premiéra proběhne až tento týden - vzhledem k diametrálně odlišné koncepci nejspíš úspěchu Some Kind of Monster taktéž nedosáhne. 

Příští týden nás čeká především Gravitace Alfonso Cuaróna, které se budeme tento týden také obsáhle tématicky věnovat, dále Rivalové Rona Howarda s Chrisem Hemsworthem a komorní Zázrak Juraje Lehotského.

TOP 20 ČR: VÍKEND OD 26. 9. 2013

1. Donšajni 4,7 mil.
2. Hra na hraně 999 tis.
3. Šmoulové 2 979 tis.
4. Millerovi na tripu 814 tis.
5. Colette 733 tis.
6. Letadla 636 tis.
7. Elysium 603 tis.
8. Diana 544 tis.
9. Zataženo, občas trakaře 2 424 tis.
10. Justin: Jak se stát rytířem 422 tis.

11. Oggy a škodíci 337 tis.
12. Mortal Instruments: Město z kostí 334 tis.
13. Riddick 287 tis.
14. Avatar 274 tis.
15. Revival 255 tis.
16. Nejvyšší nabídka 210 tis.
17. Jasmíniny slzy 158 tis.
18. Metallica: Through the Never 153 tis.
19. Já padouch 2 141 tis.
20. One Direction 3D: This Is Us 131 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY