Hobit 2: nový trailer, který musíte vidět

Vydáno: 01.10.2013 15:07 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Očekávané pokračování Hobita s podtitulem Šmakova dračí poušť se představuje ve svém plnohodnotném traileru, který nabízí vše, co jste v tomto prostředním díle trilogie chtěli vidět. Přesvědčte se na vlastní oči.
Zatímco u prvního traileru prostředního dílu hobití trilogie zavládala drobná skepse z nezajímavého digitálního obludášství, u plnohodnotné upoutávky vrací Peter Jackson a spol. úsměvy na tváře i cynikům, kteří si doposud z Bilbova putování dělali převážně jen srandu. Šmakova dračí poušť totiž v tom nejlepším připomíná husí kůži z dob, kdy jsme na obrazovkách počítače sledovali trailer na Dvě věže.

Najednou z toho jde cítit osudovost, epika, šťavnatě napsané postavy, ale také smysl pro humor a romanci, kterou zřejmě obstará Legolas a Tauriel. Potěší také práce s gradací, která se stupňuje až do tří čtvrtin upoutávky epickými chorály, aby pak připravila atmosferické entré dračího záporáka Šmaka. Jeho hlasem navíc poprvé promluví Benedict Cumberbatch, jenž už z pozice pouhého traileru pronáší ikonickou promluvu podobně, jak tomu bylo v teaseru na druhý Star Trek.

Potěší také akční střípky, kterých ve dvojce bude zřejmě mnohem více než v Neočekávané cestě - plavba v sudech, konfrontace se Šmakem a Meddědem, Gandalfova výprava do Dol Gulduru, bitva s pavouky a možné záblesky Bitvy pěti armád dávají tušit, že by tentokrát mohlo pohádkově-vycházkové tempo jedničky vystřídat mnohem dynamičtější a osudovější vyprávění. Prosincová návštěva kina jasná.

Trailer (a jeho českou verzi) zhlédněte níže. Nezapomeňte se také podívat do galerie na pětici zbrusu nových bannerů.

Hlavní trailer filmu Hobit: Šmakova dračí poušť

Český trailer filmu Hobit: Šmakova dračí poušť


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY