Na skok do Gothamu: Batmana čeká televizní spin-off

Vydáno: 25.09.2013 18:30 - Zuzana Hofmanová | foto: David James / Warner Bros. Ent.

Nejen filmoví, ale nyní i televizní tvůrci nenechají Gotham spát. Stanice FOX chystá celý seriál zasvěcený zločinem prolezlému městu, netopýřího muže v něm ale tentokrát budete hledat marně. Kdo ho nahradí?
Gary Oldman ve filmu Batman začíná / Batman BeginsNení náhoda, že teprve několik hodin před americkou premiérou marvelovského seriálu Agents of S.H.I.E.L.D. vypustil konkurenční FOX zajímavou informaci. Stanice chystá vlastní sérii na motivy taktéž známého komiksu. FOX získal přístup do batmanovského univerza a momentálně chystá sérii s výmluvným názvem Gotham. Netopýřího muže ale nečekejte. Ústřední postavou se stane uznávaný policejní komisař James Gordon a známý Bat-Signál nebude rozsvěcet jednoduše proto, že temného rytíře ještě nepotkal.

Celá série se bude zaměřovat výhradně na mladého detektiva Gordona a boj proti rozbujelému zločinu fiktivního velkoměsta. Absence Batmana ale neznamená, že se na scénu nedostanou i jiná známá jména. Gotham si naopak klade za cíl zasvětit diváka do toho, proč se město stalo ideálním působištěm netopýřího ochránce.

Autorem Gothamu malé obrazovky je Bruno Heller, který stojí i za seriály Řím nebo Mentalista. Že by se televizním Jamesem Gordonem stal Gary Oldman, známý z Nolanovy trilogie, je víc jak nepravděpodobné. Mladší verze policejního komisaře se může inspirovat nejen jeho výkonem, ale i služebně staršími verzemi ztvárněné Patem Hinglem ze čtyřdílné série nebo televizním Gordonem, kterého si v 60. letech zahrál Neil Hamilton.

FOX získal práva na seriál po litém boji. Z bezedné studnice DC Comics vlastněné studiem Warner Bros. čerpá momentálně nejčastěji stanice The CW. Ta vytvořila Supermanem inspirovaný Smallville a v současnosti vysílá taktéž DC komiksárnu Arrow. Zuby si ale brousí i na Wonder Woman.   

Koho byste rádi viděli v roli jediného poctivého policisty Gothamu vy?

Zdroj: Empire



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • Já tam sakra chci Oldmana!! :-D Vhodnějšího he... (Hanka, 10.10.2013 14:57) Reagovat

    Já tam sakra chci Oldmana!! :-D Vhodnějšího herce pro roli Gordona prostě sehnat nejde :-/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY