Thor v prodlouženém traileru a Whedon pomáhající se scénářem

Vydáno: 19.09.2013 10:07 - | foto: facebook tvůrce

Listopadová premiéra druhého dílu Thora se blíží, a tak byla do světa (ehm) vypuštěna rozšířenou verzi upoutávky. Režisér Alan Taylor se zmínil i o podílu Josse Whedona na scénáři.
Chris Hemsworth ve filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldTzv. extended trailer nenabízí příliš mnoho nových záběrů, spíše do jednoho delšího celku spojuje již dříve viděné. Mnohem zajímavější jsou nové informace od samotného režiséra Alan Taylora, který se v rozhovoru pro SFX Magazine rozvyprávěl o spolupráci s Jossem Whedonem na scénáři a následných přetáčkách některých scén. Whedon, který režíroval Avengers a pracuje na jejich pokračování s podtitulem Age of Ultron, má s Marvelem smlouvu, v rámci které je zavázán k dohledu nad směřováním (nejenom) Fáze 2.

Ví se, že Taylor přetáčel a dotáčel některé scény, aby bylo ve filmu víc Toma Hiddlestona jako Lokiho. Co se ale do nedávna nevědělo, bylo, že Whedon přepsal tři problematické scény. Lze jenom spekulovat, jestli šlo o ty, které byly realizovány až po skončení oficiálního natáčení. Taylor v interview řekl, že si nevěděli rady s jednou podstatnou sekvencí odehrávající se v Londýně, a tak zavolali Whedona, který přiletěl, přepsal ji a hned byla zábavnější, odlehčenější a překvapivější než to, o co se původně snažili. A stejně se to mělo s dalšími dvěmi pasážemi.

Chris Hemsworth, Natalie Portman ve filmu Thor: Temný svět / Thor: The Dark WorldOba tvůrci si navíc velmi dobře rozumí, protože pochází z televizního prostředí (režisér Thor: Temného světa se podílel na Hře o trůny, režisér obou dílů Avengerů má za sebou kultovní seriály jako Buffy - přemožitelka upírů, Angel či Dům loutek). Samozřejmě, že jde o PR, které je nutné brát s rezervou. Ovšem fanoušci nedůvěřující Taylorovi, jenž zatím nemá zkušenost s letními blockbustery, a nespokojení s přiblížením k realističtější fantasy mohou být zase o něco klidnější.

Prodloužená upoutávka k filmu Thor: Temný svět.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY