Paul Greengrass mění jedno oscarové drama za druhé

Vydáno: 19.09.2013 12:30 - | foto: Falcon

Minulý týden se objevila informace, že Paul Greengrass nebude režírovat Chicago 7 podle scénáře Aarona Sorkina. Nejspíš nikoho nepřekvapí, že se ukázala jako pravdivá. Co jiného má Greengrass na práci?
Paul Greengrass při natáčení filmu Bournův mýtus / The Bourne SupremacyAaron Sorkin, který byl pětkrát nominován na Zlatý glóbus a dvakrát na Oscara (v obou případech proměnil nominaci jenom za Social Network), napsal Chicago 7. Skutečnými událostmi inspirovaný příběh o soudu z roku 1969, ve kterém byli na straně žalovaných protestující z Chicaga předcházejícího léta. Ve vykonstruovaném procesu stanuli kvůli tomu, že byli vnímáni jako zástupci kontra-kultury a levicového hnutí, které má podvrátit vládu Spojených států amerických.

Námět jako dělaný pro Paula Greengrasse, jenž se skutečným událostem věnoval již dříve. V Krvavé neděli pojednával o zastřelení civilistů vojáky v severoirském Derry a následných nepokojích, Let číslo 93 byl thriller o jediném letadle uneseném teroristy, které 11. září 2001 nedorazilo do svého cíle, a Kapitán Phillips je o muži, který se stal rukojmím somálských pirátů. 

Zdá se ale, že britský režisér má na práci jiné věci, než je zfilmování scénáře člověka, který napsal Soukromou válku pana Wilsona či Moneyball. "Jinou prací" je historický snímek Memphis, ke kterému si sám napsal scénář. V něm se zaměřuje na posledni dny bojovníka za práva Afroameričanů Martina Luthera Kinga a na snahu nalézt jeho vraha. Greengrass tak vyměnil jeden potenciálně oscarový scénář za další, který je navíc jeho vlastní a který měl původně realizovat u Universal Pictures, než od domluvy společnost ustoupila.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY