Top 20 ČR: Ani Colette Šmouly nepřeprala

Vydáno: 17.09.2013 06:00 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Jestli se One Direction před týdnem zmohli na zlato, tentokrát se propadli až hluboko pod stupně vítězů. Zlatá medaile opět připadla animáku Šmoulové 2 a na dvojku se vyškrábala novinka Collete.
Fotografie z filmu Colette / ColetteŠmoulové 2 o uplynulém víkendu opravdu nenechali nic náhodě a svoje vítězství si pojistili více než pětatřicetiprocentním nárůstem tržeb. Vrátili se tak zpátky nad hranici dvou milionů, čemuž nemohly konkurovat ani slibné novinky. Česko-slovenská válečná premiéra Colette jim ale pořádně šlapala na paty. Ve výsledku ztratila na první příčku jen zhruba dvě stovky diváků a třicet tisíc korun.

Pro bronz si došla druhá z balíku novinek.Justin: Jak se stát rytířem, který se úspěšně zabydlel v TOP 20 už před týdnem, si přišel na milion a půl, což těsně stačilo na to, aby posledně třetí Elysium tentokrát skončilo bez medaile. Pětku si s více než třetinovým nárůstem tržeb udržela Letadla.

Lily Collins ve filmu Mortal Instruments: Město z kostí / The Mortal Instruments: City of BonesPřes devět tisíc diváků si nenechalo ujít premiéru fantasy akčňáku Mortal Instruments: Město z kostí a velmi dobrý výsledek si podržela i komedie Millerovi na tripu. Naopak Riddick propadl, jeho ztráta je ovšem nesrovnatelná s dokumentem One Direction 3D: This Is Us, jenž první pozici z minula proměnil v devítku. Zchudl málem o pětasedmdesát procent a z jeho tržeb nakonec zbylo jen něco přes sedm set tisíc. Jeho osmimístnému poklesu může konkurovat jen Percy Jackson: Moře nestvůr, jenž z desítky vykouzlil osmnáctku.

Při sobě zůstala dvojice českých komedií Líbánky a Revival, kterým se nepovedlo udržet se nad půlmilionem. Jejich výsledku se velmi přiblížila další novinka – italské drama s Geoffrey Rushem Nejvyšší nabídka, které se promítalo v šestatřiceti kinech. O čtyři příčky se propadl snímek jOBS nebo americká komedie Machři 2, Jasmíniny slzy se po dvou týdnech uchýlily na patnáctku, ačkoliv zaznamenaly nárůst tržeb o sedm procent. O stupeň lépe dopadl ještě Já padouch 2, pro něhož to ovšem stále znamená trojmístný sestup. Předposlední skončil televizní cyklus Hořící keř o tragickém osudu Jana Palacha a na dvacítku sklouzla s šestačtyřiceti tisíci Univerzita pro příšerky.

 

Táňa Pauhofová ve filmu  / Hořící keřNabídka v programu kin se tento čtvrtek rozroste hned o osm novinek, mezi nimiž si přijde na své úplně každý. Milovníci animovaných postaviček určitě zajásají nad premiérou pohádky Oggy a škodíci, příznivci žánru drama mohou dát šanci životopisnému snímku Diana, slovenskému povídkovému filmu Ďakujem, dobře nebo česko-slovenskému psychologiskému kousku Jako nikdy. Zároveň se v kinech objeví i celá řada dokumentů v čele s italským filmem Bergman & Magnani: Válka vulkánů. Dále přijdou na řadu také tuzemské snímky jako Kauza Cervanová, Křehká identita nebo Nový život Adama Oľhy.


TOP 20: VÍKEND OD 12. 9. 2013
  1. Šmoulové 2 2,0 mil.
  2. Colette 1,9 mil. (novinka)
  3. Justin: Jak se stát rytířem 1,5. (novinka)
  4. Elysium 1,5 mil.
  5. Letadla1,5 mil.
  6. Mortal Instruments: Město z kostí 1,2 mil. (novinka)
  7. Millerovi na tripu 1,1 mil.
  8. Riddick 1,1 mil.
  9. One Direction 3D: This Is Us 713 tis.
  10. Líbánky 486 tis.
     

  11. Revival 464 tis.
  12. Nejvyšší nabídka 446 tis. (novinka)
  13. jOBS 225 tis.
  14. Já padouch 2 209tis.
  15. Jasmíniny slzy 207 tis.
  16. Machři 2 205 tis.
  17. V zajetí démonů 201 tis.
  18. Percy Jackson: Moře nestvůr 150 tis.
  19. Hořící keř 65 tis. (novinka)
  20. Univerzita pro příšerky 46 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY