Trailer: Nicole Kidman jako kněžna Grace Kelly

Vydáno: 16.09.2013 17:07 - | foto: collider.com

Nicole Kidman se představuje v prvním traileru k filmu Grace of Monaco jako Její Knížecí Jasnost Kněžna Monacká. Francouzský režisér Olivier Dahan natočil po Edith Piaf další biografii silné ženské hrdinky.
Nicole Kidman ve filmu  / Grace of MonacoGrace Kelly je známá jako herečka, která si zahrála ve třech thrillerech Alfreda Hitchcocka (Vražda na objednávku, Okno do dvora, Chyťte zloděje) a získala Oscara v kategorii Nejlepší ženský herecký výkon za Venkovské děvče. Objevila se ovšem pouze ve dvanácti celovečerních filmech, protože v době premiéry jejího jedenáctého, romantické komedie Swan o svatbě prince Alberta s princeznou Alexandrou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. 

Na životní etapu, kdy Grace Kelly ukončila svou hereckou kariéru, věnovala se dobročinným akcím a výchově svých dětí, se zaměří biografický snímek Grace of Monaco. V něm Její Knížecí Jasnost Kněžnu Monackou ztvární Nicole Kidman, která už v Austrálii evokovala hvězdy klasické hollywoodské kinematografie, a manželem ve skutečném životě zastiňujícím Grace Kelly bude Tim Roth. Ve filmu Oliviera Dahana, jehož nejoceňovanějším počinem je taktéž biografické drama Edith Piaf, by tomu ale mělo být naopak. Akcentována by měla být především její prospěšná pracovní činnost, jakou sehrála v posílení Monaca, když přitáhla velkou spoustu turistů, prezidentovala Monackému červenému kříži a založila Nadaci kněžny Grace podporující mladé talenty.

Nicole Kidman ve filmu  / Grace of MonacoZ prvního traileru je patrné, že na Grace Kelly bude nahlíženo jako na ženu, pro kterou bylo označení Její Knížecí Jasnost Kněžna Monacká především rolí, kterou se snažila hrát. Realizovat se ve filmech totiž nemohla. Rainier III. zakázal projekci jejich amerických snímků, v dalších se objevit nesměla kvůli vlivu na její mediální image (měla původně být v Hitchcockově Marnie) a svatbou porušila smlouvu s MGM, které jí mohla zabránit vzít part u jiného studia. Na upoutávku, jež vzhledem ke své minutové délce, jednotné atmosféře a nenastínění příběhu spadá spíše do kategorie teaserů, se můžete podívat dole pod článkem a zaposlouchat se do mužského hlasu mimo obrazu. Do diskuze nám pak napište, komu myslíte, že patří.  

Trailer Grace of Monaco.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY