Producent Harryho Pottera chce méďu Colina Firtha

Vydáno: 15.09.2013 17:30 - | foto: Momentum Pictures

Film o Paddingtonu Bearovi byl ohlášen již před pěti lety Davidem Heymanem, který produkoval ságu o Harrym Potterovi. Rodinné podívané ale nic nebrání v realizaci. Jméno režiséra i herců je známo, premiéra stanovena.
Plakát filmu  / Paddington BearV roce 2007 David Heyman oznámil celovečerní film o Paddingtonu Bearovi, který sám chápe jako příběh o imigrantovi, který přijel do Londýna a snaží se najít domov a rodinu. Populární postava medvěda z Peru, pojmenovaná podle londýnské stanice, kde ho najde a ujme se ho lidská rodina Brownových, se poprvé objevila v knihách Michaela Bonda. Scenář k jejímu prvnímu hranému dobrodružství napsal Hamish McNicholl, autor Prázdnin pana Beana, který přitom neadaptoval ani jednu z jedenácti dosud vydaných románů. Poté ale o projektu nebylo slyšet, a to až do minulého týdne, kdy se zdá, že realizaci nic nebrání. Příběh je opravdu původní a obsazení postu režiséra i herců dostatečně atraktivní i pro nedětského diváka.


Daily Mail
informoval, že Paddington Beara namluví Colin Firth. Jediný pravý pan Darcy se vyjádřil, že se pokusí o mírně perský přízvuk a zároveň chundeláči s afinitou k marmeládě a sýru propůjčí i svou mimiku, jelikož bude při dabování snímán helmou zachycující výraz jeho obličeje. Ostatní postavy ale budou hrané lidmi, nikoliv počítačově animované. V čele rodiny Brownových bude Hugh Bonneville a Sally Hawkins, jako jejich služka byla obsazena Julie WaltersJim Broadbent by měl být pan Gruber, vlastník antikvariátu, a Nicole Kidman se představí ve své první záporné roli. Úlohu taxidermistky, která chlupáči půjde po jeho krku, vzala proto, že s Paddington Bearem vyrůstala - v dětství četla všechny knihy o něm.

Režie se ujme Paul King, jehož jméno slibuje rozhodně netradiční podívanou, protože stojí za kultovním britským seriálem Mighty Boosh a celovečerně debutoval černohumornou road movie Bunny a býk. Hrané adaptace původně animovaných knih či seriálů by tak mohli mít vedle prvního Scooby Doo a Flinstoneových další kvalitní příspěvek. Do kin by se Paddington měl dostat 26. listopadu příštího roku a měli bychom se s ním setkat i v českých a slovenských kinech. Kdo si počká, ten se dočká, jak praví titul jedné epizody:


Epizoda The Adventures of Paddington Bear: Everything Comes to Those Who Wait.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY