Harry Potter vystrkuje růžky v prvním klipu

Vydáno: 10.09.2013 17:00 - | foto: facebook tvůrce

Daniel Radcliffe dělá, co může, aby se vymanil ze škatulky toho, kdo byl Harrym Potterem. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu jsou hned tři filmy, v nichž hraje - a ten nejbizarnější z nich má první klip.
Paula Patton, Alexandre Aja, Kiefer Sutherland ve filmu Zrcadla / MirrorsNe, není to Kill Your Darlings, ve kterém hraje homosexuálního spisovatele Allena Ginsberga, ani The F Word, kde je za beznadějného romantika. Jde o Horns, nejnovější snímek tvůrce exploatací, francouzského režiséra Alexandra Aju. Ten se po sérii remaků, které kvalitativně překonaly originál (Hory mají oči, Zrcadla, Piraňa 3D), rozhodl adaptovat knihu Joa Hilla, jež kombinuje několik žánrových vzorců (horor, romance, krimi, revenge).

Spisovatel, jenž je synem Stephena Kinga, ve stejnojmenném románu vypráví o neprávem ze znásilnění a vraždy své přítelkyně obviněném Igu Perrishovi, který se jednoho dne probudí ráno s rohy na hlavě. Ačkoliv nepředstavují estetické zdokonalení hrdinova vzhledu, jsou mu nápomocny v pátrání po vrahovi, protože mají schopnost přimět druhé k pravdomluvnosti a upřímnosti. Ve filmové adaptaci protagonistu ztvárňuje Daniel Radcliffe, ve vedlejších rolích se objeví James RemarKathleen Quinlan jako hrdinovi rodiče, bratra Terryho hraje Joe Anderson a nejlepšího kamaráda, právníka Leeho Max Minghella. Přítelkyně, jež by se měla objevovat ve flashbacích, bude mít podobu rudovlasé Juno Temple.

Fotografie z filmu  / HornsHorns se po svém uvedení na torontském festivalu dočkaly spíše příznivé kritické odezvy. Recenzenti vyzdvihují hlavní herecký výkon i důmyslné míchání žánrových vzorců spolu se znepokojujícím významovým přesahem, ale mají problém s příliš excesivním stylem a ráznými změnami v tónu díla. Přestože je propagace velmi skoupá na jakýkoli materiál (mizivé množství oficiálních fotografií, žádná upoutávka, pouze jeden krátký film o filmu převážně ve francouzštině), server Collider exkluzivně přišel s prvním klipem, na který se můžete podívat níže. V něm je možné se přesvědčit, že se kritici nejspíš s chválením Radcliffova výkonu nemýlili, protože po Harrym Potterovi nejsou žádné stopy, a to ani v přízvuku (řekli byste z poslechu, že Radcliffe je Brit?). Fanoušky ale především baví, že má herec na sobě stejnou barvu, jakou nosil za Nebelvír v Bradavicich.


Klip z filmu Horns.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY