Brad Pitt o pokračování Světové války Z

Vydáno: 09.09.2013 18:05 - | foto: CinemArt

Předpokádalo se, že Světová válka Z bude propadák, protože jí před uvedením provázela negativní šeptanda. Tvůrčí neshody, přepisování a přetáčení celého jednoho aktu, dotáčení scén atd. Brad Pitt ale hovoří o pokračování.
Brad Pitt ve filmu Světová válka Z / World War ZSvětová válka Z  celosvětově utržila přes 536 milionů dolarů, což je pro všechny prognostiky nečekaně dobrý výsledek a pro producenty důvod k uvažování o pokračování. Především pro Brada Pitta, pro kterého jde o zatím komerčně nejúspěšnější počin jeho kariéry, což ho musí těšit hned dvakrát, protože jím vlastněná společnost Plan B film produkovala. Ačkoliv se rozpočet kvůli produkčním problémům navýšil na 190 milionů, tržby z kin ho hlavně díky zahraničnímu trhu zvládly pokrýt. Zombie snímku při uvedení nepochybně pomohla nízká přístupnost (ve Spojených státech byl PG-13, tj. mládež na něj mohla be problémů jít s doprovodem rodičů). Dá se předpokládat, že další zisky bude generovat vydání na Blu-rayi, kde je necenzurovaná, o několik minut delší - násilnější - verze.

Na probíhajícím Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu se redaktoři Variety zeptali Brada Pitta na druhý díl Světové války Z a ten jim jako správný producent a áčková hollywoodské herecké hvězda vyhýbavě odpověděl, že je v jednání. Dodal, že ještě z přípravných fázích k prvnímu dílu jim zbyla velká spousta nápadů ohledně fungování světa zamořeného zombie. Zvěsti o tom, že by se na konec mohlo jednat o celou trilogii, nevyvrátil, ani je nepotvrdil.

Fotografie z filmu Světová válka Z / World War ZMateriálu, z kterého mohou čerpat, je dostatek, protože z knihy Maxe Brookse, jež posloužila jako základ pro adaptaci, zužitkovali jenom zlomek. A na vydáních pro domácí kina diváci neuvidí nic z původně natočeného, ale nepoužitého závěrečného aktu, a tak se dá předpokládat, že studio, producenti a tvůrci mají důvod k tomu si atraktivní záběry (podzemní boje v Rusku, variace na vylodění v Normandii) nechat zatím pro sebe.

Na krátké video se podívejte níže.

Brad Pitt o pokračování Světové války Z.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY