Box Office: Začátek září si pro sebe ukradl Riddick

Vydáno: 09.09.2013 07:00 - Amaya Tomanová | foto: facebook tvůrce

Zatímco uplynulý víkend vzal první příčku žebříku návštěvnosti boyband One Direction v trojrozměrném vydání, tentokrát si pro zlato suverénně doběhl vesmírný lovec Riddick.
Vin Diesel ve filmu Riddick / RiddickLegenda se vrátila v plné síle a s přehledem nechala své soupeře daleko za sebou. Dlouho očekávaný a netrpělivě vyhlížený Riddick rozvířil vody žebříčku návštěvnosti, které byly minulý víkend mírně stojaté, a se ziskem více než osmnáct a půl milionu dolarů se suverénně umístil na první pozici. Nestačil sice na Kroniku temna z roku 2004, která za premiérový víkend utržila přes čtyřiadvacet milionů, ale Černočernou tmu předběhl o více než čtyři miliony. Těžko říct, jak si Vin Diesel povede příště - kritiky nehovoří příliš nadšeně, názor diváků se však od nich může diametrálně odlišovat a Riddick by se mohl udržet ještě nějakou dobu na špici navzdory dvouhvězdičkovým hodnocením.

Na druhém místě se - stejně jako minulý víkend - drží The Butler s necelými devíti miliony, z páté pozice se na bronzovou vyšvihl snímek donedávna zcela neznámý snímek mexické provenience Instructions not Included, následovaný Millerovými na tripu. Roztančení zpívající hošíci na turné One Direction, kterým minulý víkend armáda nadšených fanynek zajistila první místo, se tentokrát propadli až na šestou pozici, na páté příčce setrvávají animovaná Letadla.

Forest Whitaker ve filmu  / The ButlerNa sedmé pozici se umístilo Blomkampovo Elysium, následují Jasmíniny slzy, které i téměř dva měsíce po premiéře stále zaznamenávají vzestupnou tendenci. O jednu příčku se vyšvihl Percy Jackson, o celých jedenatřicet míst poskočila Apokalypsa v Hollywoodu. Další novinky tohoto víkendu jako například The Ultimate Life či Adore, si na svůj verdikt o případném vzestupu budou ještě muset počkat.

Příští víkend nás čeká akční komedie a pokračování hororu Insidious. Přemůžou Riddicka Robert De Niro a Tommy Lee Jones pod režisérskou taktovkou Luca Bessona?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 6.9.2013

1. Riddick 18,7 mil (novinka)
2. The Butler 8,9 mil.
3. Instructions not Included 8,1 mil.
4. Millerovi na tripu 7,9 mil.
5. Letadla 4,3 mil.
6. One Direction: This Is Us 4,1 mil.
7. Elysium 3,1 mil.
8. Jasmíniny slzy 2,7 mil.
9. Percy Jackson: Moře nestvůr 2,5 mil.
10. Na konci světa 2,3 mil.

Všechny tržby jsou uvedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY