Fincherův psychologický thriller nabírá obsazení

Vydáno: 06.09.2013 15:30 - | foto: Columbia Pictures

Vedle Bena Afflecka a Rosamund Pike se ve Fincherově adaptaci Gone Girl objeví i Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Kim Dickens, Patrick Fugit, Carrie Coon a Tanner Bolt. Koho si zahrají?
Neil Patrick Harris ve filmu Šmoulové / The SmurfsRosamund Pike a Ben Affleck byli již dříve obsazeni do hlavních rolí manželského páru, Amy a Nicka Dunneových, kteří slaví své páté výročí svatby. Během něj se ovšem manželka ztratí a stopy v podobě jejího deníku ze zmizení obviňují jejího muže. Vyprávění, ve kterém by se měla střídat dvě hlediska (Nickovy vzpomínky, deník Amy) a které by mělo končit překvapivou pointou, se ovšem nebude omezovat pouze na dva protagonisty.

Neil Patrick Harris si zahraje Desiho Coolingse, bývalého přítele Amy, který k ní nejspíš stále něco cítí. Do rolí detektivů, kteří případ vyšetřují, byli obsazeni Kim Dickens a Patrick Fugit. A Carrie Coon se objeví jako Nickovo dvojče, barmanka Margo. Neprávem (?) obviněného Nicka pak u soudu bude hájit Tyler Perry. Rozhodnutí obsadit Harrise a Perryho je překvapující, když jsou oba spojováni spíše s komediálními rolemi, ale první má s těmi dramatickými velkou zkušenost na divadle a pro druhého jako advokáta se David Fincher rozhodl po zhlédnutí Vražedné hry. Dobře, to není příliš uklidňující, ale stačí si vzpomenout, že představitelka Lisbeth z Mužů, kteří nenávidí ženy byla předtím známa z nepříliš vydařených slasherů a jako "ta, která se na začátku The Social Network rozešla se Zuckebergem".

Tyler Perry ve filmu Vražedná hra / Alex CrossNatáčení by mělo začít koncem tohoto měsíce, a tak bychom se brzy měli dočkat nejenom dalších zpráv o obsazení, ale i prvních fotografií. Po pozoruhodných vypravěčských experimentech, jakými byly poslední tři celovečerní Fincherovy filmy, není důvod se netěšit. Výchozí látka je totiž mnohem ambicióznější, než že by byla pouhou variací na hitchcockovský syžet "neprávem obviněný muž na útěku", jak by se z nástinu zápletky mohlo na první pohled zdát.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY