Box Office: Fanynky si vykřičely prvenství One Direction

Vydáno: 02.09.2013 07:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Slabý víkend v amerických kinech patřil jedné jediné senzaci - a to 3D dokumentu o boybandu One Direction s podtitulem This Is Us, který si díky podpoře oddaných fanynek vydobyl první pozici.
Fotografie z filmu One Direction 3D: This Is Us / This Is UsHudební fenomény prostě táhnou. Stačí úspěšnou značku přetavit do filmové podoby alá "3D movie experience" a automatický zájem fanoušků (zde spíše fanynek) máte zaručen. Ani aktuální boybandový hit One Direction: This Is Us není výjimkou. Dokumentární pohled do zákulistí/koncert klučičí kapely, jíž mají dívčiny do patnácti let vytapetované pokojíčky, už byl vlastně předem odsouzen k úspěchu.

Měsíční předprodeje, mediální masáže, všudypřítomný buzz z bulvárních médií a samotné videoklipy (mnohdy odkazující již k samotnému filmu) se vlastně postaraly o perfektní promo kampaň, která neunikla ani lidem, jenž o kapele nikdy neslyšeli - snímek si tak za uplynulý víkend vydobyl první pozici v návštěvnosti s celkovými sedmnácti miliony dolarů. Což je třeba víc než se povedlo Kate Perry (7 milionů) nebo Jonas Brothers (12 milionů), ale o dost méně než snímkům provařenějších a adorovanějších "interpretů" jako Michael Jackson's This Is It (23 milionů), Justin Bieber: Never Say Never (29 milionů) nebo film s úmorným názvem Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert Tour (dokonce 31 milionů!).

Emma Roberts, Jennifer Aniston, Jason Sudeikis, Will Poulter ve filmu Millerovi na tripu / We're the MillersIdolové náctiletých tak po dvou týdnech porazili skoro-oscarové drama The Butler, v němž Forest Whitaker jako černošský sluha obsluhuje osm amerických prezidentů. Pozitivní kritická odezva a buzz, který vyvolává jedna z hereček filmu Oprah Winfrey, snímku stále udržuje velmi silnou pozici v žebříčku. Dalších patnáct milionů je toho jen důkazem. V první trojce se také stále drží přisprostlá komedie Millerovi na tripu, jíž se daří v přesném poměru dávkovat obhroublý humor a šílenou zápletku o fiktivní rodince, která pašuje trávu do Mexika. Prozatimních sto padesát milionů celosvětově je rozhodně více potěšujících než v případě dalších letošních komediálních trháku jako otravných Drsňaček nebo Z cizího krev neteče.

Na čtyřku se s osmi miliony posouvají Letadla, která jen usvědčují v tom, že o okřídlenou nápodobu Aut není moc zájem - vzhledem k nízkým nákladům nás však dvojka do dvou let nemine. Paté místo zaujímá druhá novinka tohoto týdne, a to mexická komedie Instructions Not Included. O existenci tohoto díla zřejmě dodnes měli ponětí jen sami tvůrci, tak působí tento španělsky mluvený snímek v TOP 10 jako drobné zjevení.

Jamie Campbell Bower, Lily Collins ve filmu Mortal Instruments: Město z kostí / The Mortal Instruments: City of BonesV druhé části žebříčku se umístilo ještě špinavé sci-fi Elysium, twilightovský propadák Mortal Instruments: Město z kostí, Wrightova sci-fi komedie U konce světa (recenzi mimochodem čekejte v nejbližších dnech) nebo unylý Percy Jackson na desítce. Devátou pozici ještě stihla zabrat třetí novinka tohoto týdne thriller Getaway s Ethanem Hawkem a Selenou Gomez. Nízkorozpočtové akční béčko, které se potýká s dosud nejhoršími recenzemi roku (2% na RottenTomatoes), utržilo pouhé čtyři miliony.

A příští týden? Začátek září bude na tituly obzvláště slabý, jelikož má kromě neznámého dramatu The Ultimate Life a dokumentu Salinger větší šanci zaujmout pouze eRkové sci-fi Riddick. Povede se Vinu Dieselovi uspět se svým srdešním projektem?

BOX OFFICE: VÍKEND OD 30.8.2013

1. One Direction: This Is Us 17 mil. (novinka)
2. The Butler 14,7 mil.
3. Millerovi na tripu 12,6 mil.
4. Letadla 7,7 mil.
5. Instructions Not Included 7,5 mil. (novinka)
6. Elysium 6,3 mil.
7. Mortal Instruments: Město z kostí 5,2 mil.
8. U konce světa 4,7 mil.
9. Getaway 4,5 mil. (novinka)
10. Percy Jackson: Moře nestvůr 4,4 mil.

Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY