The Husband: manželka podvádí manžela se 14letým klukem

Vydáno: 31.08.2013 20:58 - | foto: facebook tvůrce

Černá komedie The Husband kanadského režiséra Bruce McDonalda má mít premiéru 9. září na torontském filmovém festivalu, a tak se představuje v první zveřejněné upoutávce.
Fotografie z filmu  / The HusbandRežisér Bruce McDonald je v podstatě jediným výraznějším jménem současného kanadského nezávislého filmu. Některé jeho snímky byly uvedeny i u nás na festivalech či se staly mezi fanoušky okrajovějších žánrů kultem. Tracey: Fragmenty (k vidění na zlínském Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež) byl pozurohodný - byť pro někoho možná příliš manýristický - stylistický experiment, který využíval rozděleného obrazu (tzv. split screenu) pro vyjádření mentálního rozpoložení hlavní hrdinky v podání Ellen Page. Trigger (k vidění na queer filmovém festivalu Mezipatra) bylo zase lesbické drama, které navazovalo na tradici konverzačních romancí Richarda Linklatera. Převážně dialogový byl i jeho Pontypool, který byl kladně hodnocen znalci subžánru zombie hororu pro své ozvláštnění, které spočívalo v nápaditém způsobu přenosu nákazy.

The Husband nejspíš nebude tak formálně výlučný jako první dva jmenované snímky, ale v rámci vztahových dramedií s černým humorem se jeví být osvěžujícím svou politickou nekorektností (souložení s nezletilým) a převrácením genderových rolí a žánrových stereotypů (manžel starající se o malé dítě, manželka ve vězení). Hlavní úlohu muže "na mateřské dovolené" ztvárnil Maxwell McCabe-Lokos, který spolu s Kelly Harms napsal scénář, a v dalších rolích se objeví August Diehl, Sarah Allen a Stephen McHattie.

Fotografie z filmu  / The HusbandNa první plnohodnotnou upoutávku, která je netradičně strukturována do dvou na místo do tří částí, se můžete podívat pod článkem. Značná sebeuvědomělost i ironické užití hudebního doprovodu nasvědčuje tomu, že by se mělo jednat o vydařenou (tragi)komedii. A po zhlédnutí můžete doufat, že když ne do oficiální kinodistribuce, tak alespoň na některý z domácích festivalů se The Husband dostane. Zašli byste si na něj? Viděli jste některý z předchozích McDonaldových počinů?

Trailer k The Husband.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY