Režisér Gravitace bude produkovat film svého syna

Vydáno: 31.08.2013 11:06 - | foto: Universal Studios

Gravitace, která má nadšené kritiky z benátského festivalu, je v podstatě rodinný film. Režíroval ji Alfonso Cuarón, jenž k ní napsal scénář se svým synem Jonasem. Tomu teď bude produkovat jeho nový snímek Desierto.
Gael García Bernal ve filmu  / NoDesierto má být dramatická road-movie s prvky romance o ilegálních imigrantech, kteří překročí hranice Spojených států amerických. Následně z nich ale chtějí utéct před mužem, který má pod kontrolou hraniční hlídku. Zatím je vedle poměrně vágního nástinu zápletky známo jedno herecké jméno (nejspíš jednoho z imigrantů by si měl zahrát Gael García Bernal, který zastane i funkci výkonného producenta) a to, že by se mělo jednat o španělsky mluvený snímek, který napsal a bude ho režírovat Jonas Cuarón

Syn známějšího Alfonse Cuaróna se objevil v malé roli v otcově pohádce Malá princezna a bylo mu věnováno poděkování v titulcích Mexické jízdy. Gravitace tak nebyla jejich první spolupráce - dokonce ani scenáristická, protože v roce 2007 napsali a režírovali krátkometráždní dokument The Shock Doctrine. Ve stejném roce Jonas celovečerně režijně, scenáristicky i jako kameraman debutoval snímkem Año uña o letním románku mezi mladým Mexičanem a Angličankou ve středních letech.

Čeká na Jonase podobná kariéra jako na jeho rodiče?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY