Cumberbatch si nezahraje v hororu režiséra Pacific Rim

Vydáno: 23.08.2013 10:00 - | foto: facebook tvůrce

Guillermo del Toro na rok 2015 připravuje gotický horor Crimson Peak. Bude se ale muset obejít bez Benedicta Cumberbatche, protože ten bez udání důvodu projekt opustil.
Benedict Cumberbatch ve filmu Star Trek: Do temnoty / Pro mexického režiséra, který svůj chystaný počin neskromně přirovnává ke Kubrickově Osvícení, by ale odchod Benedicta Cumberbatche neměl představovat problém. Natáčet začíná až v lednu příštího roku a s podobnou situací si velmi rychle poradil nedávno, když Emmu Stoneovou nahradil talentovanou Miou Wasikowskou. Na obsazení Charlieho Hunnama a Jessicy Chastainové se nic nemění. 

Poté, co si Guillermo del Toro splnil fanouškovské sny komiksovými adaptacemi Hellboye a kombinací subžánru kaidžu a mecha v Pacific Rim - Útok na Zemi, by se gotickým hororem Crimson Peak měl vrátit k poetice svých domácích děl. Snímek umístěný do anglického hrabství, které sídlí poblíž skotských hranic, by měl vyprávět o ženě, která zjistí, že její manžel není tím, čím se zdá. Omezení prostranství, zaměření se na psychologii nevelkého množství protagonistů, hororové prvky, vliv folklorních španělských mýtů a nesmlouvavost daná příslibem eRkového ratingu by mohla dát vzniknout něčemu, co by se kvalitativně mohlo rovnat Princi bez království či Faunově labyrintu.

Neví se, jakou postavu měl původně ztvárnit Cumberbatch, ale jeho fanynky, tzv. cumberbitches, si tuto ztrátu mohou vynahradit hned několika tituly, v nichž se herec proslavený rolí Sherlocka ve stejnojmenném seriálu BBC objeví. Svým britským přízvukem je oblaží v pokračování Hobita, ve kterém nadabuje draka Šmaka, míru jejich přízně otestuje s blond vlasy jako Julian Assange v The Fifth Estate a vedle do kin připravených dramat 12 Years a Slave a August: Osage County se ve stádiu předprodukce nachází The Imitation Game. Ačkoliv důvod jeho neúčasti na del Torově novince není znám, uvádí se, že to není kvůli množství práce. Tak jistě.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY