Pompeii: teaser na katastrofický film režiséra Resident Evil

Vydáno: 22.08.2013 10:36 - | foto: facebook tvůrce

Paul W. S. Anderson znovu střídá videoherní adaptaci, která přejímá postupy svého zdrojového média, s historickou epikou. Hlavní atrakcí Pompeii bude výbuch sopky Vesuv a smrtící následky.
Kit Harington ve filmu  / PompeiiPaul W.S. Anderson je tvůrce, jehož tvorbu by bylo nemístné posuzovat s ohledem na požadavky klasického hollywoodského vyprávění. Vždy u něj byly podstatné atrakce - děj nikam neposunující, technologické vlastnosti a trikové schopnosti média demonstrující sekvence. Jím režírované díly Resident Evil přebíraly postupy videoher co do řešení prostorových vztahů (Resident Evil: Afterlife) a úrovňové výstavby (Resident Evil: Odveta). Jeho ostatní projekty byly o tyhle pozoruhodné vztahy a vlivy mezi různými médii ochuzeny (zato jim nechybělo béčkové kombinování ikonických výjevů a vývojových vzorců i zvratů ve vyprávění z jiných filmů), ale jeho dumasovská adaptace Tři mušketýři si zase vystačila s prozkoumáváním možností 3D. 

U Pompeii taktéž nepůjde o příběh, který je derivátem několika historických epik (otrok-gladiátor Milo se zamiluje do vysoce postavené ženy), ale o ozvláštnění žánru kostýmního velkofilmu jeho kombinací s katastrofickou podívanou (Pompejím hrozí výbuch Vesuvu, Milo tak stihne zachránit nejenom svou milovanou, ale pomstít se i muži, který zabil jeho rodinu). Fetišisticky tak nebude nasnímán jenom ústřední pár v podání Kita HaringtonaEmily Browningové a známé osobnosti ve vedlejších rolích jako Kiefer Sutherland, Jared Harris, Carrie-Anne Mossová, Jessica Lucasová a Paz Vegová, ale i spousta mrtvých těl. A to vše samozřejmě ve třetím rozměru, u kterého nepůjde o vtažení diváka dovnitř prací s více plány najednou, ale o uhlíky létající do publika. 


Teaser můžete zhlédnout níže, ale nedoporučujeme ho milovníkům žánru historických epik, kteří mají v oblibě SpartakaBen Hura či Gladiátora, a těm, kteří upřednostňují klasicky odvyprávěná díla s pevnou vazbou mezi příčinou a následkem před vršením atrakcí.


Teaser trailer na Pompeii.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY