Top 20 ČR: Percy Jackson téměř dosáhl na Olymp

Vydáno: 20.08.2013 10:13 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Tentokrát se do TOPky probojovala hned čtveřice novinek a jedna předpremiéra, které celým pořadím pěkně zamíchaly. Některé ze starších snímků se tak musely po mnoha týdnech z výběrovou dvacítkou rozloučit.

A Šmoulové 2 zachraňovali, co se dalo. Přesto však od jejich kolosálního nástupu do českých kin odečítali po desítkách procent. Nakonec se sestup zastavil na čtyřech a půl milionu. Takový výsledek však i tak s přehledem stačil na první příčku. Dvojku si s více než dvoumilionovým odstupem ukořistila fantasy novinka Percy Jackson: Moře nestvůr. Druhé dobrodružství na motivy knižní série Ricka Riordana si nenechalo ujít téměř sedmnáct tisíc diváků, což snímku vydělalo dva a půl milionu korun. To je skoro o čtvrtinu víc, než  Zloděj blesku před třemi lety.

Logan Lerman ve filmu Percy Jackson: Moře nestvůr / Percy Jackson: Sea of MonstersBronz patří premiéře životopisného snímku jOBS, v němž si roli Steva Jobse střihl Ashton Kutcher, a i čtvrtá příčka připadla novince, pokračování komedie Machři. Na pětce se s velmi těsným rozdílem umístil český snímek Revival, který za novinou s Adamem Sandlerem zaostal o pouhých deset tisíc. Jen jednu příčku ztratil díky vyrovnanému výsledku horor V zajetí démonů, který se tak posunul před snímek Pot a krev i animák Já padouch 2. Na ty zbyla až osmá a devátá příčka, protože na sedmičku se vměstnala ještě novinka v koprodukci Spojených států a Francie s názvem Očista. Desítku pak uzavírá Red 2 s necelým půl milionem.

Po čtyřech týdnech v českých kinech se v premiéře vítězný Wolverine propadl až na jedenáctou příčku. Ztráta šedesáti procent ho obrala o osm set tisíc. Těsně za akčňák s Hugh Jackmanem se zařadila allenovka Jasmíniny slzy. Na třinácté místo se s týdenním předstihem vyšvihla animovaná předpremiéra Letadla režiséra Klaye Halla, který se podílel mimo jiné i na seriálu Simpsonovi.

Fotografie z filmu Univerzita pro příšerky / Monsters UniversityVůbec nejvíc tento víkend odečítala Univerzita pro příšerky, kterou opustily skoro tři tisíce diváků, a tak se z devítky propadla na čtrnáctku. Jedinou příčku ztratila Světová válka Z nebo Podfukáři navzdory faktu, že vydělali sotva polovinu toho co minule. Vynikající výkon se opět povedl Velkému Gatsbymu, který se už od května drží v TOP 20 a za tento víkend mu už po třetí v řadě patří osmnáctá příčka.

Čtyři místa ztratila novinka z minula Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna nebo komedie Stážisti a dvacítkou uzavírá žebříček Futurologický kongres. Předposlední srpnový čtvrtek budou distributoři s novinkami šetřit. Kromě zmiňovaných Letadel potáhne akční komedie Kick-Ass 2 i česká novinka Jana Hřebejka Líbánky.

 

TOP 20: VÍKEND OD 15. 8. 2013
  1. Šmoulové 2 4,6 mil.
  2. Percy Jackson: Moře nestvůr 2,5 mil. (novinka)
  3. jOBS 1,5 mil. (novinka)
  4. Machři 2 1,1 mil. (novinka)
  5. Revival1,1 mil.
  6. V zajetí démonů 851 tis.
  7. Očista724 tis. (novinka)
  8. Pot a krev 690 tis.
  9. Já padouch 2 670 tis.
  10. Red 2460 tis.
     

  11. Wolverine447 tis.
  12. Jasmíniny slzy 430 tis.
  13. Letadla 331 tis. (předpremiéra)
  14. Univerzita pro příšerky 193 tis.
  15. Světová válka Z 82 tis.
  16. Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna 72 tis.
  17. Podfukáři 67 tis.
  18. Velký Gatsby 56 tis.
  19. Stážisti51 tis.
  20. Futurologický kongres 48 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY