Pixar: Dory najde jiný konec, dinosauři a emoce promluví

Vydáno: 10.08.2013 11:20 - | foto: Pixar

Studio s logem lampičky oznámilo dabéry pro své nové animované počiny Inside Out i The Good Dinosaur a také změny ve spin-offu Hledá se Nemo s názvem Hledá se Dory.
Již čtvrtým rokem se koná expo oficiálního fanklubu společnosti Disney, na kterém bývají ohlašovány novinky o připravovaných titulech. Animační oddělení Pixar jednak oznámilo dabéry pro dva své chystané projekty, jednak mnohé překvapilo rozhodnutím změnit konec spin-offu Hledá se Nemo s názvem Finding Dory (čili Hledá se Dory).

The Good Dinosaur - concept art Jejich dva originální tituly, The Good Dinosaur a Inside Out, mají překvapivě nehvězdné hlasové obsazení. V prvním jmenovaném, jehož nápaditá zápletka se zakládá na společném soužití lidí s dinosaury, uslyšíme v hlavní roli dinosaura Arla Lucase Neffa a jeho sourozence namluví o něco známější Bill HaderNeil Patrick Harris a Judy Greerová. Dinosauří otec a matka budou mluvit hlasem Johna Lithgowa a Frances McDormandové. Samostatný režijní debut Boba Petersona, který předtím spolurežíroval Vzhůru do oblak, by se měl do kin dostat již v příštím roce v květnu. 

Druhý jmenovaný, Inside Out, režíruje Petersonův kolega ze Vzhůru do oblak Peter Docter. Podle synopse vypadá jako zatím nejoriginálnější snímek od Pixaru, protože se má celý odehrávat v mysli jedenáctileté holčičky, která je přinucena se přestěhovat ze San Francisca. Nezletilou hrdinku Joy namluví Amy Poehlerová, ostatní postavy budou představovat její emoce - Bill Hader bude Strach, Lewis Black ztvární Hněv, Mindy Kalingová Znechucení a Phyllis Smithová svým projevem vyjádří Smutek. Do americké kinodistribuce by se odvážná pixarovská kombinace klasického a uměleckého filmu měla dostat 19. června napřesrok. 
Logo filmu  / Finding DoryVe stejném roce bude uvedeno i Finding Dory o hledání rodičů (Diane Keatonová, Eugene Levy) zapomnětlivé ryby, jehož konec se přepisuje. Jak bývá u Pixaru zvykem, výsledná podoba se může ještě změnit (Příběh hračekRatatouille se radikálně změnilo v tónu, Úžasňákovi mají zcela odlišnou polovinu prvního aktu), ale přesto dále čtěte jen na vlastní nebezpečí. Někdo ve studiu zhlédl na Sundance uvedený dokument Blackfish, který za pomocí animovaných simulací, archivních záznamů a rozhovorů s účastníky i odborníky argumentuje, že kosatka zabila v zábavním parku tři lidi kvůli tomu, že byla držena v zajetí. V reakci na toto zjištění a pro uklidnění veřejného mínění bude přepsáno vyznění závěru, který se má odehrávat v zábavním parku. Hlavní postavy budou mít na vybranou, jestli zůstanou v zajetí, nebo odplují do volného moře.

Zatímco výše zmíněné dvě pixarovky mají obsazení, (pod)mořský spin-off vyslyšel hlas aktivistické dokumentaristky.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY