Trilogie o Temném rytíři láká unikátní sběratelskou edicí

Vydáno: 08.08.2013 11:00 - | foto: facebook tvůrce

V první polovině tohoto týdne Magic Box oficiálně oznámil, v jaké podobě u nás vyjde finální sběratelská edice trilogie Temný rytíř na Blu-rayi. Oproti zahraničním verzím by fanoušci neměli být o nic ochuzeni.
Fotografie z filmu Temný rytíř povstal / The Dark Knight RisesMagic Box na svých oficiálních facebookových stránkách v úterý oznámil vydání údajně finální sběratelské edice batmanovské trilogie a upřesnil její obsah. Česká verze by se měla shodovat se zahraniční: na celkem šesti modrých discích se budou nacházet všechny tři díly (první tři disky) a bonusový materiál (poslední tři disky), součástí balení by měly být i dárky v podobě tří vozidel, pěti exkluzivních sběratelských uměleckých karet, prémiová knihy a dopis od režiséra.

Vozidla budou mít podobu batmobilu (Batmanova automobilu z prvního dílu), bat podu (Batmanovy motorky z druhého dílu) a batu (Batmanova letounu z třetího dílu) a budou z kolekce od Mattel Hot Wheels. Firma Mondo se postará o kartičky, na nichž budou vyobrazeny všechny záporné postavy - Scarecrow a Ra´s al Ghul (Batman začíná), Joker a Harvey Dent (Temný rytíř) a Bane (Temný rytíř povstal). Údajně "prémiová" kniha, jež má čítat 48 stran a čtenář by v ní měl nalézt fotografie z filmů a jejich natáčení, vypadá dle náhledu shodně s tou, která byla součástí předchozího balení celé trilogie.

I disky by měly být totožné s již vydanými, s výjimkou bonusového šestého, který spíš než detailní pohled na vznik a vliv komiksové ságy po vzoru ultimátní edice Matrixu či vetřelčí antologie představuje promo Warner Bros. Fanoušci očekávali detailní dokumentární zmapování vzniku a vyžadovali se větší přítomnosti Nolana v bonusech. Obojí jim bude dopřáno, ale hodinový dokument The Fire Rises: The Creation and Impact of The Dark Knight Trilogy a skoro půlhodinový rozhovor Nolana Richardem Donnerem vypadá "papírově" jako zklamání.

Fotografie z filmu Temný rytíř povstal / The Dark Knight RisesDokument sice slibuje nikdy neviděné záběry z natáčení, ale vzhledem k zástupu zpovídaných osobností (Guillermo del Toro, Damon Lindelof, Michael MannZack Snyder ad.) nejspíš půjde o oslavu batmanovské franšízy od kolegů, kteří jsou shodou okolností smluvně vázáni s výše jmenovaným studiem. V konverzaci Donnera s Nolanem by si oba pánové měli promluvit o tom, jaké je to přivádět na plátno ikonické komiksové superhrdiny - a Nolan se vyzpovídá z toho, jak ho ovlivnil Donnerův Superman (1978) při natáčení Batman začíná. Nápad na rozhovor mezi těmito dvěma osobnostmi působí spíše jako propagace plánovaného cross-overu mezi netopýřím a ocelovým mužem.

Zbytek "nového" materiálu tvoří možnost přehrát si scény z Temný rytíř a Temný rytíř povstal, které byly natočeny ve formátu IMAX. "Nové" je záměrně v uvozovkách, protože filmové disky přepínají mezi klasickým a IMAX formátem samy od sebe, a tak bonus představuje možnost přehrát si je samostatně bez výměny disků a jejich dohledávání po kapitolách.

Po vydání Postavšího Temného rytíře v klasickém balení, ve steelbooku a poté s maskou, Temného rytíře a Postavšího Temného rytíře v jednom společném steelbook balení, celé trilogie s knihou a znovu-vydání Batman začíná a Temný rytíř ve steelbooku (uff) se při pohledu na finální sběratelskou edici trilogie Temný rytíř zdá, že nikoliv přidaný bonusový materiál, ale balení s dárky v současnosti prodává. O úspěšnosti této obchodní strategie se bude moct Magic Box přesvědčit již koncem příštího měsíce, konkrétně 25. 9., kdy trilogie Temný rytíř snad naposledy vstupuje do prodeje za "fanouškovsky vstřícných" 2 499 Kč.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY