Adaptace Frankensteina našla hlavního hrdinu

Vydáno: 26.07.2013 09:29 - Amaya Tomanová | foto: Universal Pictures

Studio 20th Century Fox, pod jehož patronátem má vzniknout další z mnoha adaptací románu Mary Shelley Frankenstein, konečně našlo představitele hlavní role. Kdo si zahraje po boku Daniela Radcliffa?
James McAvoy ve filmu  / FilthNašel se Frankenstein. Studio 20th Century Fox oficiálně oznámilo, že doktora Frankensteina v připravovaném snímku ztvární James McAvoy, který vyřadil ze hry nejžhavější kandidáty Jacka Hustona a Tobyho Kebbella. Postaví se tak po bok Daniela Radcliffa, který vystoupí v roli Igora.

Režie se ujme Paul McGuigan, autorem scénáře je Max Landis, děj filmu by měl být zaměřen především na postavu Igora. "Uvědomil jsem si, že postrádáme Igora. Toho Igora, kterého všichni znají. Zhlédl jsem všechny adaptace Frankensteina, počínaje tou s Melem Brooksem, přes Petera Cushinga až po Roberta De Nira a zjistil jsem, že jediným snímkem, v němž vystupoval Igor jako asistent, byl Monster Mash," komentuje scenárista Igorovu postavu.

Landis momentálně stále ještě plní své závazky vůči X-Men: Days of Future Past, natáčení Frankensteina má odstartovat ke konci tohoto roku, premiéra by se měla odehrát sedmnáctého října příštího roku.

Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY