Top 20 ČR: Padouch potřetí králem

Vydáno: 23.07.2013 16:26 - Alžběta Fridrichová | foto: facebook tvůrce

Animák Já padouch 2 nenechal ani potřetí nic náhodě a vydobyl si opět zlatou příčku. Na dvojku se vyšplhala česká komedie Revival, která sesadila Pacific Rim - Útok na Zemi.
Animovaná komedie v režii Pierre Coffina a Chrise Renauda prostě táhne. Ačkoliv jí na výsledek z minula schází skoro dva miliony, přesto si dvojka Já padouch udržela zlatou příčku. V těsném závěsu následoval český snímek Alice Nellis s názvem Revival. Tomu od posledně také žádná plusová procenta nepřibyla, ve srovnání se sci-fi  Pacific Rim ale udržel stabilnější výsledek, a tak si tyto dva filmy prohodily místa. Útok na Zemi sklouzl na milion šest set tisíc.

Bramborovou pozici si vysloužila novinka R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů, která o premiérovém víkendu přilákala skoro osm tisíc diváků, a těsně tak předstihla Univerzitu pro příšerky, pro niž zbylo páté místo. Pod milionem končí tentokrát Osamělý jezdec na šesté příčce. Sedmičku získala novinka Rolanda Emmericha White House Down, u níž je už podle jména režiséra jasné, o jaký žánr půjde. Akční drama s Channingem Tatumem a Maggie Gyllenhaal vydělalo šest set třicet tisíc a odsunulo tak novinku z minula - Stážisty - až na osmé místo. Zhruba o polovinu se propadly Světová válka Z iPodfukáři, které uzavírají první desítku.

Fotografie z filmu Liberace / Behind the CandelabraNa jedenácté místo vystoupala novinka Liberace, kde hlavní roli ztvárnil Michael Douglas, a na dvanáctku se z patnácté příčky vyšvihl Velký Gatsby, který si dokonce připsal pár plusových procent. Pod sto tisíc a o jednu příčku sklouzlo romantické drama Před půlnocí, rovnou tři místa ztratil francouzský snímek Pěna dní a na patnáctku se propadlo sci-fi Star Trek: Do temnoty.

Na šestnásté místo si polepšil animovaný film Království lesních strážců a na sedmnáctce ho pak nahradil Muž z oceli, který ztratil skoro pětasedmdesát procent, což je vůbec nejhorší výsledek z aktuální TOP 20.

Návrat mezi nejnavštěvovanější filmy se tentokrát povedl hned třem snímkům. Z třicítky se na osmnáctku vyšvihli Croodsovi, devatenáctku znovu obsadili Babovřesky a po několika týdnech se do žebříčku znovu dostali také Bídníci.

Henry Cavill ve filmu Muž z oceli / Man of SteelNa poslední červencový čtvrtek připravili distributoři čtveřici snímků, z nichž nejvíc suverénně potáhne marvelovská novinka Wolverine s Hughem Jackmanem. Dočkáme se také dvou amerických thrillerů - V zajetí démonů a Violet & Daisy. Příznivci serióznějšího filmu si přijdou na své u francouzsko-belgického dramatu Tango libre.

TOP 20: VÍKEND OD 18. 7. 2013
  1. Já padouch 2 2,4 mil.
  2. Revival 2,3 mil.
  3. Pacific Rim - Útok na Zemi 1,6 mil.
  4. R.I.P.D.- URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů 1,2 mil. (novinka)
  5. Univerzita pro příšerky 1,1 mil.
  6. Osamělý jezdec 955 tis.
  7. White House Down 635 tis. (novinka)
  8. Stážisti 595 tis.
  9. Světová válka Z 498 tis.
  10. Podfukáři 249 tis.
     

  11. Liberace 215 tis. (novinka)
  12. Velký Gatsby 121 tis.
  13. Před půlnocí 95 tis.
  14. Pěna dní 94 tis.
  15. Star Trek: Do temnoty 66 tis.
  16. Království lesních strážců 55 tis.
  17. Muž z oceli 50 tis.
  18. Croodsovi 35 tis.
  19. Babovřesky 27 tis.
  20. Bídníci19 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY