Saving Mr. Banks: příběh Walta Disneyho v traileru

Vydáno: 12.07.2013 12:00 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Chystá se další snímek ze zákulisí filmové branže. V nejnovějším přírůstku se podíváme do útrob studia Disney a na proces, který předcházel vzniku slavného muzikálu Mary Poppins. V hlavní roli Emma Thompson a Tom Hanks jako Walt Disney.
Tom Hanks ve filmu  / Saving Mr. BanksTohle smrdí dalším tahem na Oscary. Snímky ze zákulisí filmové branže (Můj týden s Marilyn, Hitchcock) nebo reflektující minulost kinematografie (Hugo, The Artist) jsou akademicky vděčnou látkou, která nemůže být opomíjena. Své o tom ví i John Lee Hancock (režisér vykalkulovaného amerického dojáku Zrození šampiona), který se ve svém nejnovějším snímku Saving Mr. Banks vydává na půdu studia Disney.

Spor Walta Disneyho (Tom Hanks) a spisovatelky P.L. Travers (Emma Thompson) o adaptaci knihy Mary Poppins do slavného muzikálu je bezesporu vděčná látka, která by mohla sbírat, hlavně o Vánocích, ceny. Dá vyniknout hlavně dvěma ústředním ostříleným představitelům, kteří si své role náramně užívají a možná si dojdou i pro nějakou tu oscarovou nominaci. Krom hereckého koncertu ale nemá Mr. Banks co nabídnout - vše totiž vypadá příliš zaměnitelně, podbízivě a hlavně sterilně.

Zkrátka jako bychom už tento hřejivý příběh viděli několikrát předtím. Jediná záruka je zde opravdu obsazení a jemný humor, režie tuto látku z (pod)průměru bohužel nevytáhne. Přestože má film premiéru v USA na začátku prosince, v našich kinech se ho dočkáme až 20. února příštího roku.

Na trailer se podívejte níže. 

Originální trailer filmu Saving Mr. Banks


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY