Anne Hathaway jako přeživší lodní havárie

Vydáno: 21.06.2013 20:50 - Amaya Tomanová | foto: Bontonfilm

Hvězda Anne Hathaway je čím dál zářivější - a stoupá čím dál tím výš. Po aktuálních Bídnících se pustí také do další historické látky, tentokrát adaptace románu Lifeboat, na němž se bude podílet také jako producentka.
Anne Hathaway ve filmu Bídníci / Les MisérablesHerečce Anne Hathaway se poté, co za znovuvzkříšené muzikálové Bídníky získala Oscara, začalo rýsovat mnoho lákavých nabídek. Hovoří se o ní v souvislosti s Interstellar Christophera Nolana, objevit by se mohla i v adaptaci Shakespearova Zkrocení zlé ženy.

Nyní by se ráda angažovala v dalším zfilmovaném románu: tentokrát by mělo jít o historické drama Lifeboat spisovatelky Charlotte Rogan. Hathaway by si ve filmu měla nejen zahrát, ale zaujmout i místo producentky. Natáčení bude probíhat pod záštitou společností Working Title a Focus Features. Jméno režiséra zatím nebylo zveřejněno, vzhledem k námětu a potenciálu snímku se ale dá předpokládat, že bude patřičně zvučné.

Děj románu se odehrává na počátku minulého století a jeho hrdinkou je dvaadvacetiletá, čerstvě vdaná Grace Winter. Při plavbě na zaoceánském parníku po Atlantiku dojde k havárii lodi. Henry, manžel Grace, obětuje svůj život za její místo v jednom ze záchranných člunů. Zatímco přeživší pasažéři bojují sami se sebou i s přírodními živly, mladá Grace vzpomíná na své setkání s Henrym a začíná si uvědomovat, že jí právě začíná nový život. Jakou cenu bude muset zaplatit za jeho zachování?

Scénář k "titanicovskému" dramatu by měl napsat William Broyles Jr., který má na svědomí snímky jako Apollo 13 či Trosečník. Vzhledem k tomu, že Anne Hathaway je momentálně zaneprázdněna natáčením hudebního snímku Song One, po němž bude následovat Interstellar, nebylo datum začátku natáčení zatím stanoveno.

Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY