Snowpiercer: trailer na sci-fi pecku natáčenou v Praze

Vydáno: 12.06.2013 18:02 - Martin Bubrín | foto: facebook tvůrce

Korejský režisér Bong Joon-ho představuje svůj americký debut - postapokalyptické sci-fi Snowpiercer, které se mimo jiné natáčelo na barrandovských ateliérech. V hlavní roli Chris Evans.
Tohle vypadá na velmi osobitou a originální sci-fi. Bong Joon-ho, známý korejský tvůrce stojící například za Pečetí vraha nebo kasovním trhákem Mutant, si vybral na svůj (polo)americký debut oblíbenou postapokalyptickou zápletku.

Ocitáme se tak v budoucnosti roku 2031, kdy nastala nová doba ledová, která zabila téměř všechny obyvatele na Zemi. Hrstka přeživších se nachází v gigantickém vlaku Snowpiercer (sněhoborec), který si razí cestu okolo světa. Stísněné prostředí se však řídí přísnými třídními zákony - v zadní části vlaku žijí ti nejchudší, v přední zase ti nejbohatší. A jak už to v podobným filmech bývá, nastane vzpoura...

Zápletka připomínající komornější verzi Elysia zkrátka vzbuzuje velká očekávání. Originálních
sci-fi není nikdy dost a když do toho navíc připočtete perfektní vizuál, solidní korejsko-americké obsazení, nějaký ten sociální přesah a taky nevídanou porci akce, máte tady další zajímavý příspěvek k žánru. Nezbývá než doufat, že se k nám tahle nenápadná pecka dostane do kin - což by mohla, vzhledem k tomu, že se celý film natáčel v Praze na Barrandově.

Trailer zhlédněte níže. V galerii také najdete desítku plakátů k filmu.

Originální trailer filmu Snowpiercer


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY