Star Wars VII poodhaluje děj: drby nebo realita?

Vydáno: 12.06.2013 08:00 - Zuzana Hofmanová | foto: Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox

Přípravy sedmého pokračování hvězdné ságy se pomalu dávají do pohybu. Nejdůležitější otázka ale pořád visí ve vzduchu: o čem sedmé Star Wars nakonec bude? Po měsících mlžení máme první stopu. Pravda nebo zaručená fáma?
Carrie Fisher, Harrison Ford ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder / Star Wars: Episode V - The Empire Strikes BackPrakticky nejočekávanější sci-fi snímek roku 2015 se pomalu začíná rýsovat. Natáčení by mělo začít zkraje příštího roku, přičemž castingy by měly proběhnout už letos na podzim. A právě otázka obsazení rozdmýchala živou debatu i ohledně samotného příběhu sedmého pokračování sci-fi ságy. Drby ze zákulisí totiž přišly se zajímavou informací, která nasvědčuje tomu, že ústředními hrdiny by se mohly stát ratolesti „vysloužilých hrdinů“.

Konkrétně by mělo jít o Jacena a Jainu Solo, potomky Hana Sola a princezny Leii. Tvůrci Star Wars: Episody VII mají údajně hledat představitele pro dvě sedmnáctiletá dvojčata – chlapce a děvče. Ta jsou trénována jejich strýčkem Lukem, aby se zařadila mezi nejlepší rytíře Jedi v celé Galaxii. Problémy ale vyvstanou ve chvíli, kdy se jedno z dvojčat obrátí na Temnou stranu.

Že první dohady nemusí být vyloženě krokem vedle, potvrzuje i potencionální účast známých tváří služebně nejstarších prvních tří epizod: Marka Hamilla, ale i Harrisona Forda a Carrie Fisher. Mimo Luka Skywalkera by se totiž v pokračování téměř s jistotou objevili i rodiče ústřední dvojice mladých Jediů.

Přítomnost Jainy Solo zase ladí s úvahami o možné hlavní ženské představitelce nové trilogie. Ostatně ne nadarmo se během debaty o možné režii Matthewa Vaughna objevilo i jméno hojně obsazované Chloë Moretz.

Dohady mají ale jeden velký háček. Příběh, který má kořeny v knižní sérii Legacy of the Force, spadá do tzv. Expanded Universe, tedy do oblasti všech příběhů, které vznikají mimo filmovou sérii. Jenže podle původních prohlášení tvůrců má být oblast Expanded Universe tím posledním místem, ve kterém budou autoři hledat. Sedmé pokračování má začít s čistým štítem a rozpracovaným příběhům se obloukem vyhnout.

Zmíněný casting nepočítá ani s Anakinem Solo, nejmladším potomkem Solových pojmenovaným po nevyvedeném dědovi z matčiny strany.

Zdroj: Collider



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • dvě velký nepřesnosti: jacen solo není žena,... (Maty, 12.06.2013 08:22) Reagovat

    dvě velký nepřesnosti:
    jacen solo není žena, to je jaina, jeho sestra.
    a jacenovi a jaine koluje krev vadera úplně stejně tak, jako anakinovi.

    • Re: dvě velký nepřesnosti:jacen solo není žena,... (Marie, 12.06.2013 10:25) Reagovat

      Přesně...a to že tam nebude Ani je proto, že zemře v boji během Yuzan Vongských válek...

      • Re: dvě velký nepřesnosti:jacen solo není žena,... (Anonym, 28.11.2014 21:20) Reagovat

        bohužel, všechny knihy atp. byly prohlášeny jako legendy..takže..

    • Re: dvě velký nepřesnosti:jacen solo není žena,... (martin.bubrin, 12.06.2013 10:40) Reagovat

      Díky za upozornění. Hold tolik neznáme rozlehlý SW vesmír, tak se nám jména trošku prohodila...

  • Dej (David Novotný, 17.05.2014 22:39) Reagovat

    Celkom sa mi to podobá na dej Star Wars Battlefront: Elite Squadron, keď dvaja klonovia X1 a X2 začnú bojovať v klonových vojnách a vykonajú rozkaz 66. X2 sa vzbúri a pripojí sa k rebelom. Zistí, že ovláda Silu a stane sa Lukovým padawanom. Samozrejme tvorcovia by mali brať ohľad na hru Star Wars: The Force Unleashed 2, kde Star Destroyer (tajný padawan Dartha Vadera) zabije Leiu Organu, ktorá je tiež mimochodom Jedi. Ale to som odbehol.
    X1 má tiež Silu a stane sa Sithom. Keď prebehne dobre útok na Endor, X2 stále hľadá X1, pretože Vader zabil Palpatina a X1 je posledný Sith. X2 zabije X1 na Mustafare a hra sa končí. Podľa mňa ešte tam dajú ešte nejakého/nejakých tajných Sitha/Sithov, ktorý niesú mŕtvy.
    Oni vlastne Sithi a Jediovia boli v jednom Ráde a Sithovia sa odpojili. (taká menšia vskuvka)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY