Festival Colours Of Ostrava přinese také filmovou scénu

Vydáno: 06.06.2013 17:17 - Simona Knotková | foto: AČFK

Nejenom ti hudební, ale také filmoví příznivci si přijdou na své během letošních Colours Of Ostrava. Artové snímky, hudební dokumenty, ale také legendární kousky světové kinematografie nabídne filmová scéna festivalu.
Logo festivalu Colours Of OstravaDvanáctý ročník multižánrového hudebního festivalu Colours Of Ostrava proběhne letos v Dolních Vítkovicích ve dnech osmnáctého až jednadvacátého července. Kromě hudebních vystoupení si jeho návštěvníci budou moci zajít také na filmové projekce. Jejich program připravila Letní filmová škola Uherské Hradiště.

Promítat se bude v kině sálu Gong a přehlídka odstartuje v pátek uvedením čtyř filmů distribuovaných Asociací českých filmových klubů. Na výběr bude animovaný muzikál Obchod pro sebevrahy, belgická komedie oceněná Cenou diváků na MFF Karlovy Vary 2012 Hasta la vista!, španělská verze klasické pohádky bratří Grimmů Sněhurka: Jiný příběh a na své si přijdou i příznivci válečného dramatu díky německému snímku Lore.
V sobotu festival pokračuje uvedením několika klasických snímků světové kinematografie, které byli v digitální restaurované podobě také součástí Projektu 100. Příběh o odvrácené straně Hollywoodu vám přinese Billy Wilder a jeho Sunset Blvd.. V režii Sergia Leoneho a se soundtrackem Ennia Morriconeho můžete dále zhlédnout jeden z nejproslulejších westernů Tenkrát na Západě. Z aktuálnější kinematografie se představí komedie bratrů Coenových Big Lebowski. Sobotní program nabídne také českou tvorbu, konkrétně v podobě díla Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci

Filmovou část Colours Of Ostrava zakončí v neděli série dokumentů. Fotbaloví fandové uvítají sondu do pozadí derby Sparta - Slavie Dva nula, citlivější filmoví diváci si můžou zajít na příběh o lásce dvou bezdomovců ze strašnického hřbitova Láska v hrobě a poslední dva snímky svůj objektiv zaměřili rovnou na hudební svět. Český dokument Nazareth - Nekonečný rockový mejdan nabídne záběry ze zákulisí skotské rockové formace, oscarové Pátrání po Sugar Manovi vám poví o neuvěřitelných osudech amerického hudebníka  Rodrigueze.

Přestávky mezi jednotlivými projekcemi budou vyplňovat krátké filmy z nabídky festivalu Fresh Film Fest. Více informací o celém festivalu najdete na oficiálních stránkách Colours Of Ostrava.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY