Top 20 ČR: Pařmeni na lesní strážce nestačili

Vydáno: 04.06.2013 07:30 - Alžběta Fridrichová | foto: Blue Sky

V souboji novinek nakonec zvítězil animák Království lesních strážců a to se slušným náskokem. Pařba na třetí se tak musí spokojit s dvojkou a bronz tentokrát připadl Rychle a zběsile 6.
Jestli distributoři jásali za čtyřmilionový start Croodsových, pak si za Království lesních strážců mohou rovnou připít šampaňským. Tato kouzelná novinka si za premiérový víkend dokázala vydělat přes šest milionů korun, a to je na zbrusu nový animák pěkná porce. Což o to, Madagaskar 3 nebo Doba ledová 4 zvládly těch milionů víc než deset, ale ti už za dva, tři díly dokázaly vybudovat slušnou fanouškovskou základnu. Nový příběh potřebuje nové příznivce a těch se za deštivý víkend našlo přes třiačtyřicet tisíc.

Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ken Jeong, Ed Helms ve filmu Pařba na třetí / The Hangover Part III

Pařba na třetí se na dvojce taktéž nemá vůbec za co stydět. Naopak. Kdo ví, jak by duel novinek dopadl, kdybychom třetí počin Todda Phillipse našli v programu stejného počtu kin jako zlatého animáku. Rozdíl činil třiatřicet kin, což v důsledku mělo přavděpodobně velkou váhu na více než půlmilionovém náskoku. Pařba na třetí přesto zabodovala výsledkem, jemuž se Pařba v Bangkoku nemůže vůbec rovnat. Ta vydělala před dvěma lety jen půlku a brala až bronzovou příčku.

 O polovinu chudší je po tomto víkendu jednička z minula. Rychle a zběsile 6 se ani neohřálo na výsluní TOP 20 a už bylo neokoukanými nástupci odsunuto na trojku. Pod dvacet tisíc diváků a na čtvrtou příčku sklouzl Velký Gatsby, jemuž se ovšem s přehledem povedlo udržet si pozici před Iron Manem 3, který jako poslední z filmů bere nad milion korun. Na šestce se s čtyřiatřiceti procenty navrch udržel animák Croodsovi, který tak předstihl Kováře z Podlesí. Tomu s necelými devíti sty tisíc musela stačit sedmá příčka, z níž vystrčil třetí pohádku do počtu - animovaný snímek Zambezia.

Paul Walker, Dwayne Johnson, Vin Diesel ve filmu Rychle a zběsile 6 / Fast & Furious 6Z druhé desítky se do té první vrátil i Čtyřlístek ve službách krále a vzal to šmahem rovnou o pět příček. Dvě místa k dobru si připsal také snímek Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese. Naopak druhým směrem to vzala dvojice Scary Movie 5 a Rozkoš v oblacích, která s totožným poklesem tržeb o čtyřiačtyřicet procent opustila první půlku a obsadila jedenáctou a dvanáctou příčku. Na třináctce stagnuje Hypnotizér. Na polovinu svých minulých tržeb se propadly snímky Nevědomí, Velká svatba a Tísňová linka, které to stálo všechny po čtyřech příčkách. Naopak drobný posun vpřed zaznamenaly Babovřesky nebo Jack a obři a svoje místo si našla i obnovená premiéra Big Lebowskiho. Dvacítku si po několikatýdenní absenci vydobyla dobrodružná podívaná Mocný vládce Oz s Jamesem Franco v hlavní roli.

První červnový čtvrtek obohatí programy kin jen trojlístek novinek, z nichž nejočekávanější bude bezpochyby Star Trek: Do temnoty režiséra J.J. Abramse. Nicolas Winding Refn zase po Drive představí další snímek s Ryanem Goslingem v hlavní roli - Jen Bůh odpouští. A dočkáme se i dramatu z koproduce severských filmů Šimon a duby.

 

TOP 20: VÍKEND OD 30. 5. 2013

  1. Království lesních strážců 6,1 mil. (novinka)
  2. Pařba na třetí 5,6 mil. (novinka)
  3. Rychle a zběsile 6 4,4 mil.
  4. Velký Gatsby 2,8 mil.
  5. Iron Man 3 1,6 mil.
  6. Croodsovi 967 tis.
  7. Kovář z Podlesí 877 tis.
  8. Zambezia 390 tis.
  9. Čtyřlístek ve službách krále 307 tis
  10. Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese 261 tis.
     

  11. Scary Movie 5 240 tis.
  12. Rozkoš v oblacích 226 tis.
  13. Hypnotizér 207 tis.
  14. Nevědomí 158 tis.
  15. Babovřesky 157 tis.
  16. Velká svatba 107 tis.
  17. Jack a obři 91 tis.
  18. Tísňová linka 65 tis.
  19. Big Lebowski 61 tis.
  20. Mocný vládce Oz 60 tis.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY