Bond 24: Kdo se stane režisérem?

Vydáno: 29.05.2013 12:34 - Zuzana Hofmanová | foto: MGM

Otázka, kdo se ujme režie připravovaného Bonda, je po sérii dohadů na místě. My přidáváme dohady další. Jedno jméno zvučnější než druhé doplňuje i jeden váhavý matador bondovské série. A kdože je v sázce?
Přípravy čtyřiadvacátého pokračování příběhu o nesmrtelném agentovi 007 probíhají v podezřelé tichosti. Teprve před pár dny se objevila vábivá informace, že by nového Bonda zrežíroval fanda akční série Christopher Nolan. Jenže kdeže loňské sněhy jsou. Během méně jak čtyřiadvaceti hodin se objevilo hned pět jmen potencionálních nováčků pro bondovskou sérii a taky jeden (ne)očekávaný navrátilec.
Začněme režiséry, kteří se zatím do hledáčku připravovaného Bonda nedostali. Eon a Sony Pictures mají údajně v merku hned pět tvůrců, se kterými mají studia vyjednávat. První dohady se vyrojily kolem dánského režiséra Nicolase Windinga Refna, který stojí třeba za úspěšným Drive. Na festivalu v Cannes, kde uvedl podstatně méně úspěšně Jen Bůh odpouští, se sice kromě vyznání sympatií k nejznámějšímu agentovi k režii nové bondovky moc neměl, nicméně z pěti nových jmen zaznívá právě to jeho nejčastěji.
To ale neznamená menší šance pro zbylé kandidáty. Shane Black, který se může chlubit raketovým startem třetího Iron Mana, se sice konečně dostal k režii vymodleného Doc Savage, jinak má ale až podezřele volné ruce. Podobně je na tom i Ang Lee, který se po oscarovém Pí a jeho život k žádnému většímu projektu neupsal.
Do nejužšího výběru režie dalšího dobrodružství skotského agenta se dostali i dva Britové. Tom Hooper má po Bídnících sice našlápnuto stát se režisérem filmu o legendárním Freddiem Mercurym, frontmanovi kapely Queen, oficiální rozhodnutí o režii ale zatím nepadlo. Podobně nejistý diář má i režisér Harryho Pottera David Yates. Ten by se sice rád co nejdřív pustil do režie nového Tarzana, Warner Bros. to ale vidí jinak a kvůli dírám v rozpočtu nezačnou přípravy dřív jak v roce 2014.
Jen pár hodin po výčtu potencionálních adeptů na režii dvacet čtyřky se začíná mluvit o jménu ještě zajímavějším. Sam Mendes byl za svůj Skyfall často téměř svatořečen, jistota je ale jedna – za svůj hit sklidil nejen ovace, ale i slušný výdělek pro studio. A tak není divu, že se ho producentské duo Barbara Broccoli a Michael G. Wilson snažilo naverbovat už vloni. Jenže Mendes s díky odmítl a přednost dal divadelní verzi Karlíka a továrny na čokoládu a Krále Leara.
Jenže jak to tak vypadá, režisér se nakonec k jednacímu stolu s producenty vrátil. Může za to i fakt, že premiéra Bonda 24 se neuskuteční dřív jak v roce 2016, tudíž není nic, co by Mendesovi bránilo dostát svým závazkům na divadelních prknech. Pozdější datum by mohlo zajistit i dostatek času na „vymazlení“ příběhu, za kterým stojí zatím jediná jistota John Logan.
Zdroj: Collider

Nicolas Winding Refn mluví o Bondovi


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY