Star Wars seriál zaútočí na obrazovky už příští rok

Vydáno: 21.05.2013 12:16 - Zuzana Hofmanová | foto: LucasFilm

Přestože se studio Disney rozhodlo sázet zbrusu nové celovečeráky z dílny skoupeného Lucasfilmu v přímo frenetickém tempu, ještě přidává menší závdavek. Příští rok odstartuje na stanici Disney animovaný seriál Star Wars Rebels.
Na sedmou epizodu znovuoživených Star Wars si budeme muset počkat až do roku 2015. V mezičase se ale Disney vrací k osvědčené animaci a televizní obrazovce. Na příští rok naplánovalo drobnou exkurzi do neprobádaného materiálu mezi epizodou Star Wars: Pomsta Sithů a „posledním“ dílem Star Wars: Nová naděje.
Animovaný seriál Star Wars: Rebels by tak měl vyplnit dějové vakuum mezi třetím dílem z roku 2005 a služebné starší čtyřkou. Oficiálně tedy období, kdy Impérium upevňuje vlastní moc a zatímco loví poslední rytíře Jedi, napříč galaxií se začínají postupně rýsovat první známky odporu.
K oficiálnímu názvu a k příslibu, že nové Star Wars zamíří na kanál Disney XD, přibyla i zpráva o plánovaném hodinovém pilotu na stanici Disney. Pozvolna se formuje i tvůrčí tým, do kterého zamíří i „veterán“ Hvězdných válek Dave Filoni, který režíroval už animovanou sérii Star Wars: Klonové války, nebo třeba producent Young Justice Greg Weisman.
Největším lákadlem je ale bezpochyby Simon Kinberg, producent a scenárista, známý hlavně pro svou práci na Sherlocku Holmesovi a připravovaném pokračování X-Men: Days of Future Past. Kinbergovo jméno padalo ve spojení se Star Wars už během debaty o nových celovečerních dílech Star Wars, tudíž je otázkou, u kterého provedení nakonec tvůrce zakotví.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY