Ridley Scott míří do Česka

Vydáno: 14.05.2013 11:30 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Na našem území bude v následujících měsících řádit sériový vrah. Není se však čeho bát - všechno bude jenom součástí nového snímku z dílny švédského filmaře Daniela Espinosy, který bude produkovat Ridley Scott.
Adaptaci románu Dítě 44 britského spisovatele Toma Roba Smitha chystá natočit Daniel Espinosa, švédský režisér, který stojí například za krimi Nepřítel pod ochranou z minulého roku. V ději zachytí příběh skutečného sériového vraha Andreje Čikatila, který v padesátých letech minulého století zabíjel v Sovětském svazu. Podle oblasti, ve které vraždil, se mu přezdívalo "rostovský rozparovač".
V jedné z hlavních rolí uvidíme herce Garyho Oldmana, dále také Toma Hardyho nebo Noomi Rapace. A nebude jediným velkém jménem na palubě. Za zdárný výsledek bude také zodpovídat legendární Ridley Scott, který se postaví do produkce. Českého diváka by mohl projekt o to více zajímat, neboť za jeho lokaci si filmaři vybrali právě Českou republiku. Konkrétně svůj hledáček zaměřili na Barrandovské ateliéry, okolí Prahy, ale také Ostravu a Vítkovice. Utratit zde plánují až jednu miliardu korun. Přes pět set padesát miliónů z toho přitom získají české služby a výrobky.
Celkem česká vláda letos uvolnila půl miliardy korun na program filmových pobídek. Kromě Ridleyho Scotta se do Česka chystá například také štáb BBC s produkcí nového seriálu Mušketýři.
"Ten fakt, že ty pobídky byly zavedeny, že tím Česká republika dala najevo, že považuje filmový byznys za zajímavý, způsobil opravdu velkou poptávku. Ta poptávka je velká, a ty roky před tím jsem to nezažila,“ řekla k celé události Ludmila Klausová z České filmové komory.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY