Muži v černém se vrátí

Vydáno: 07.05.2013 08:00 - Zuzana Hofmanová | foto: Amblin Entertainment

"Muži v černém s pořadovým číslem čtyři budou. A tečka." pravilo Sony a pro návrat agentů J a K podniklo první nezbytné kroky - Muži v černém 4 mají scénáristu. Co to pro nás znamená?
Pro krátkou rekapitulaci: premiéra supertajných agentů ještě supertajnější vládní agentury MiB proběhla v roce 1997. Na dvojku si tak navnaděný divák musel počkat pět let, na třetí pokračování dokonce celých deset. Poslední akce agentů J a K, kterou mělo okořenit rozšíření týmu o Joshe Brolina (a 3D), prolétlo českým kinem teprve loni. Takže nač ten spěch?
Jednoduše - Muži v černém 3 solidně plnili kasy a navrch k tomu si vysloužili i relativně slušné kritiky. A Sony by rádo, kdyby pánové v nastoleném trendu pokračovali i ve čtvrtém pokračování, které se momentálně nachází v čistě embryotickém stádiu. Jasno zatím není ani o příběhu, ani o účasti Willa Smithe, Tommy Lee Jonese, natožpak o návratu Joshe Brolina.
Zato kreativní tým už se pomalu a jistě formuje. Scénář k MiB 4 má napsat relativně neznámé jméno Oren Uziel, což může být pod mnohá očekávání, nicméně Sony na zelenáče sází na vícero frontách. Právě pro studio sepsal Uziel scénář pro připravovanou komedii The Kitchen Sink o dvojici teenagerů, kteří utvoří alianci jen s málo pravděpodobnými spojenci – upíry a zombie – aby se společně postavili armádě invazivních mimozemšťanů. Případnou divočinu vyvažuje tvůrce o něco bezpečnějším projektem, a to scénářem k sequelu úspěšného 21 Jump Street.
Naděje vkládané do neostříleného scenáristy se můžou a nemusí vyplatit, přesto se MiB (znovu) dočká nové krve. Jestli se bude očista týkat i režisérské sesle jasné zatím není, zda se režie znovu ujme Barry Sonnenfeld je totiž pořád otevřené.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY