Bradley Cooper je Spielbergův Americký sniper

Vydáno: 04.05.2013 14:07 - Simona Knotková | foto: facebook tvůrce

Jeden z nejlepších režisérů všech dob spojí síly s jedním z nejlepších herců současné hollywoodské scény, aby natočili příběh o nejlepším sniperovi americké historie. To nemůže dopadnout špatně.
Spielbergova dlouho připravovaná Robopocalypse je zatím v nedohlednu. Tvůrce, kterému jeho poslední režijní zářez, historické drama Lincoln vyneslo až oscarovou nominaci, se tedy může směle upsat i dalším projektům.
Nově přitom nasedá už do rozjetého vlaku. Stoupne si za kameru autobiografického snímku American Sniper, také delší dobu plánovaného debutu produkční společnosti 22 & Indiana Pictures Bradleyho Coopera. Herec sám se postaví do hlavní role amerického odstřelovače Chrise Kylea, který si za svou kariéru ve vojenském útvaru Navy SEALs na své konto připsal rekordní počet zastřelených lidí (statistiky uvádějí až sto šedesát usmrcených).
Děj příběhu bude vycházet z jeho knihy Americký sniper. Sám Kyle se však na produkci už nebude moci nijak podílet. Ještě než se všechny přípravy stihly pořádně rozjet, byl letos v únoru smrtelně zasažen po střele rovněž válečného veterána, trpícího na posttraumatickou stresovou poruchou. Tragický závěr se nakonec nejspíše i promítne do výsledné podoby scénáře.
Na dobu, kdy Spielberg popadne megafon a Cooper se převleče do vojenského, si budeme muset ještě počkat minimálně do začátku příštího roku, na kdy je naplánován start natáčení. Množstvím jiných pracovních povinností je zavalen především herec, kterého nejdřív uvidíme již na konci tohoto měsíce v Pařbě na třetí.
Na konec ještě dodejme, že najmutím režiséra a posunutím Amerického Snipera vstříc první klapce, utrpěla zase produkce jiného filmu. Western Jane Got a Gun je opět bez zaporáka...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY