V Hradišti začíná seminář věnovaný Lennonovi

Vydáno: 02.12.2010 08:53 - Jana Bébarová | foto: Facebook tvůrce

Už zítra začne XV. seminář britského filmu
XV. seminář britského filmuFanoušci hudby a kinematografie britských ostrovů se brzy dočkají: již v pátek 4. prosince začne v Uherském Hradišti patnáctý ročník Semináře britského filmu, jehož ústředním tématem bude osobnost Johna Lennona.
K lítosti velké většiny těch, co se do Hradiště chystají, organizátoři přehlídky na konci minulého týdne oznámili, že hlavní host semináře, uznávaný britský publicista a blízký přítel legendárního zpěváka The Beatles, pan Bill Harry nakonec nedorazí. Důvodem jeho neúčasti je vážný zdravotní stav jeho manželky Virginie, která měla do slováckého městečka přicestovat společně s ním.
Z účasti na Semináři britského filmu se kvůli zdravotním komplikacím rovněž omluvil významný český hudební odborník Jiří Černý, který měl na uherskohradišťské přehlídce vystoupit se svým populárním pořadem Antidiskotéka již během čtvrtečního "zahřívacího" dne pro nedočkavce. I tak se ale návštěvníci mají na co těšit. V rámci prvního prosincového víkendu mohou zhlédnout desítku snímků vztahujících se k Johnu Lennonovi a další desítku britských filmových novinek, mezi nimi například v české předpremiéře na Další rok režiséra Mika Leigha.
Kompletní program najdete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY