BD a DVD tipy ovládl Woody Allen, Ang Lee či Tim Burton

Vydáno: 07.05.2013 15:00 - Kateřina Hejdová | foto: facebook tvůrce

Aktuální tipy nás zavedou do noční metropole nad Seinou, do Mexika či Japonska zavítáme díky snímku Babel a Burtonův Frankenweenie zase dojme i přes hororové zděšení. Co si vyberete tentokrát?
BD obal filmu Půlnoc v Paříži Půlnoc v Paříži (Midnight In Paris) (Magic Box)
Jednačtyřicátý film Woodyho Allena se předloni na obvykle skromné allenovské poměry stal kasovním trhákem, jenž vydělal přes sto milionů dolarů. Půlnoc v Paříži patří spolu s londýnským dramatem Match Point - Hra osudu k tomu vůbec nejlepšímu, co slavný americký režisér stvořil za posledních patnáct let. Žánrově se tenhle film řadí mezi romantickou komedie s puncem svůdného staromódního podtónu. Sentiment se tu ovšem kříží s vtipem a nikoliv s trapným patosem. Úspěšný hollywoodský scénárista Gil (Owen Wilson) přijíždí se svou krásnou, ale nesnesitelnou snoubenkou (Rachel McAdams) a jejími rodiči do francouzské metropole. Gil je nevýznamným spisovatelem, který miluje Paříž a chtěl by se sem po svatbě přestěhovat. Ovšem Inez jeho romantickou představu nesdílí a nemyslí si, že toto město bylo ve 20. letech minulého století zlatým věkem. Jednoho večera se Gil samotný prochází noční Paříží a najde město ve zcela jiném světle než jej zná. Události té noci ovlivní nejen jeho budoucí život. Nezapomenutelný je Owen Wilson i kouzelné scény z noční Paříže.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1,85 :1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 3.0 / anglicky DTS-HD Master Audio 3.0

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Český trailer filmu Půlnoc v Paříži

BD obal filmu Svět zítřka Svět zítřka (Sky Captain and the World of Tomorrow) (Magic Box)
Americký retro sci-fi snímek z roku 2004 natočil Kerry Conran. Jeho děj se odehrává v alternativní realitě 30. let 20. století. Jeden z prvních filmů s plně digitálním pozadím byl natáčený výhradně bez kulis, pozadí bylo následně vymodelováno počítači. Přes poměrně příznivé kritiky a hvězdné obsazení snímek u diváků propadl - vydělal pouze 58 miliónů dolarů (méně, než činil odhadovaný rozpočet 70 miliónů dolarů). Na kvalitě ale díky tomu samozřejmě netratil a vy teď máte možnost vychutnat si dvouhodinové sci-fi dobrodružství v klidu domova. Velkoměsto Gotham City napadne armáda obřích robotických monster, která ukradne generátory elektrické energie a zmizí neznámo kam. Ve městě vypukne panika. Zároveň začnou postupně mizet špičkoví vědci pocházející z Německa. Ambiciózní reportérka deníku Chronicle Polly Perkinsová (Gwyneth Paltrow) se spojí s bývalým milencem, pilotem Joem (Jude Law), aby spolu vypátrali, kdo za tajemnými únosy a útoky stojí. Stopa je zavede až do Tibetu a na tajný ostrov, kde sídlí vyšinutý německý vědec Totenkopf. Věrnými spojenci se Joevi s Polly stanou britská mariňačka Franky Cookové (Angelina Jolie) a nadšený vynálezce Dexe (Giovanni Ribisi). Útok robotických monster byl totiž jen první bitvou již vyhlášené války o nadvládu nad světem. V bonusech máte pak možnost nahlédnout například pod pokličku filmového designu.
Bonusy: Trailer, TV spoty, Film o filmu, Filmový design, Původní krátký film, Výtvarné návrhy, Vynechané scény, Úsměvné záběry, Pohled do zákulisí

Obraz: 1,77 :1 / 16:9
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 2. května 2013.

Originální trailer filmu Svět zítřka

BD obal filmu Babel Babel (Babel) (Magic Box)
Babel je třetím společným filmem režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárrita a scenáristy Guillerma Arriagy (Amores perros - Láska je kurva, 21 gramů). I tentokrát se v jejich snímku z roku 2006 náhodně propletou zdánlivě nesouvisející lidské osudy. Američané Richard (Brad Pitt) a Susan (Cate Blanchett) jsou na zájezdě v Maroku, pobyt jsou nuceni narychlo prodloužit. Jejich chůva Amelia (Adriana Barraza) se bojí, že nestihne svatbu příbuzných v Mexiku. Spolu se synovcem (Gael García Bernal) se rozhodne, že tam tajně odjede i s opatrovanými dětmi. Mezitím v Japonsku řeší mladá hluchoněmá dívka Chieko (Rinko Kikuchi) své psychické problémy a po sebevraždě vlastní matky se učí znovu komunikovat s otcem i okolím. Synové marockého pastýře dostali kvůli hlídání ovcí od otce Abdullaha (Said Tarchini) loveckou pušku. Samozřejmě ji chtějí vyzkoušet. Jenže kulka letí dál, než mysleli. Čtyři příběhy se odehrávají paralelně v Maroku, Mexiku a Japonsku. Babel obdržel ocenění Zlatý glóbus a byl nominován na Oscara mezi nejlepší filmy roku 2007 - získal celkem sedm nominací. Silné kvalitní drama s mnohoznačným vyzněním patří k filmům, kterým opakované sledování neškodí, ba pravě naopak.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1,85 :1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 17. dubna 2013.

Originální trailer filmu Babel

BD obal filmu Zkrocená hora Zkrocená hora (Brokeback Mountain) (Magic Box)
Třemi Oscary se chlubí film, který v roce 2005 dokončil režisér Ang Lee. Milostný příběh dvou mladých kovbojů (Heath Ledger a Jake Gyllenhaal) boří veškeré zažité představy o homosexuálních vztazích. Vypráví o dvou kovbojích, kteří se poznali v létě roku 1963, při práci na hoře Brokeback. Na konci léta jejich práce končí a každý z přátel jde svou cestou. Ennis zůstává ve Wyomingu, kde se ožení s Almou Beers (Michelle Williams) a vychovává dvě dcery. Rodina se ale protlouká životem s velkými těžkostmi, které rozhodně nepramení ze šťastného života. Jack se zase v Texasu se zamiluje do královny rodea Lureen Newsome (Anne Hathaway). Vezmou se a brzy se jim narodí syn. Uběhnou čtyři roky, než Ennis dostane od Jacka zprávu, že se chystá navštívit Wyoming. Po čtyřech letech je čeká opětovné setkání, při němž definitivně vyjde najevo to, co si ani jeden z nich nechtěl původně připustit. Jednoho z Oscarů si odnesl i autor filmové hudby Gustavo Santaolalla.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 1,85 :1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 17. dubna 2013.

Originální trailer filmu Zkrocená hora

BD obal filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček Frankenweenie: Domácí mazlíček (Frankenweenie) (Magic Box)
Studio Disney a filmový génius Tim Burton (Alenka v říši divů, Ukradené Vánoce) přicházejí s dalším animovaným filmem Frankenweenie: Domácí mazlíček, dojemným příběhem o chlapci a jeho čtyřnohém příteli. Jde o remake předchozího krátkého filmu Tima Burtona z roku 1984, jenž parodoval snímek Frankenstein podle stejnojmenné knihy Mary Shelley z roku 1931. Sparky, Viktorův čtyřnohý kamarád, nenadále zemře a truchlící chlapec se rozhodne využít všechny svoje vědecké vědomosti, aby svého mazlíčka získal zpátky... s několika drobnými rozdíly. Zpočátku se svůj sešitý výtvor snaží skrývat, když se ale Sparky dostane mezi lidi, uvědomí si Viktor, jeho spolužáci i učitelé, stejně jako všichni obyvatelé města, že začít nový život nemusí nutně znamenat začít lepší život. Černobílý snímek doprovází hudba Dannyho Elfmana, animované postavy dostaly hlasy oblíbených Burtonových herců jako je Winona Ryder, Catherine O'Hara, Martin Short či Atticus Shaffer. Film doplňuje bohatý bonusový materiál včetně dokumentu o vzniku celého filmu.
Bonusy: Původní krátký film: Kapitán Sparky a Létající talíře, Miniatury v pohybu: Jak vznikal Frankenweenie, Frankenweenie: Okružní jízda, Videoklip: „Hřbitov pro zvířátka“ – Plain White T, Informace

Obraz: 16:9 / 1,85 :1
Zvuk: anglicky DTS-HD Master Audio 7.1

Titulky: české, anglické, slovenské
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček

BD obal filmu Jak ukrást Venuši Jak ukrást Venuši (How to Steel a Million) (Magic Box)
Nezapomenutelná filmová komedie Williama Wylera s Audrey Hepburn v hlavní roli patří k filmovým skvostům 60. let. Legendární sběratel umění, jeho krásná dcera, velešikovný padělatel obrazů a zloděj, který není tím, čím se zdá, a kde se všechno točí kolem sošky Celliniho Venuše. Padělatelem a to geniálním, je elegantní Pařížan Charles Bonnet, nabízející často uměleckým galeriím vzácná umělecká díla. Jeho půvabná dcera Nicole se pokouší zabránit otcovu zneuctění. Všechno začíná v okamžiku, kdy se Bonnet nechá přemluvit k zapůjčení a vystavení Venuše. Před podpisem pojistky má být dílo odborně prozkoumáno, což by znamenalo odhalení pravdy, neboť i vystavená Venuše je padělkem. Nicole se rozhodne, že sošku z muzea uloupí dřív, než k tomu dojde. O pomoc požádá muže, kterého přistihne v otcově sídle a považuje jej za zloděje. Netuší, že sympatický Simon Dermott je ve skutečnosti detektiv, specializující se na zločiny z uměleckého světa. O legraci tak není nouze ani v těch nejvypjatějších momentech filmu. Povedená komedie o dvojnásobném podvodu je ideálním odpočinkovým a přitom nadčasovým filmem.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 2,35:1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Jak ukrást Venuši

BD obal filmu Lepší už to nebude Lepší už to nebude (As Good as It Gets) (Bontonfilm)
Jack Nicholson a Helen Hunt excelují v úspěšné komedii režiséra Jamese L. Brookse, za kterou oba získali v roce 1997 Oscara pro nejlepší herecké výkony. Nicholson hraje Melvina Udalla, chorobně obsedantního úspěšného spisovatele kýčovitých románků s nejhrubějším chováním na Manhattanu. Na jeho povaze se samozřejmě nic nemění ani v situaci, kdy je jeho soused Simon hospitalizován v nemocnici a Melvin se musí postarat o jeho psa. Až číšnice Carol Connelly (Helen Hunt) v něm vyvolá nutkání předvést nečekaný akt dobrosrdečnosti a pomůže mu vrátit se zpět "mezi lidské bytosti". Svými uštěpačnými poznámkami umí spisovatel znechutit kohokoliv, pouze protřelá číšnice má jazyk dost ostrý na to, aby na jeho výpady byla schopná stejně podobně zprudka reagovat. Nečekejte nějakou nevkusné kýčovitou romantiku, pro Carol setkání s Melvinem rozhodně neznamená splnění životního snu a cesta ke vzájemné snesitelnosti je dlouhá a velmi trnitá. Beze smyslu pro humor jejich vzájemné lapálie vlastně přežít ani nelze. Skvělý film pro všechny, kteří neradi trpí společenskými předsudky.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: Rozlišení 1080p HD, 16:9, 1.85:1, barevný
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, německý 5.1, francouzský 5.1, maďarský 5.1, italský 5.1, japonský 5.1, polský 5.1 VO, ruský 5.1, španělský 5.1

Titulky: české, anglické, arabské, čínské, dánské, holandské, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, italské, japonské, korejské, polské, portugalské, ruské, španělské, švédské, thajské, francouzské
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Lepší už to nebude

BD obal filmu Rozum a cit Rozum a cit (Sense and Sensibility) (Bontonfilm)
Emma Thompson, Alan Rickman, Kate WinsletHugh Grant se představují v hlavních rolích romantické komedie, která kralovala žebříčkům návštěvnosti a získala Oscara za scénář pro Emmu Thompson a Zlatý globus jako nejlepší filmové drama roku. Příběh, natočený na motivy klasického románu Jane Austen, natočil Ang Lee. Líčí osudy sester Dashwoodových – citlivé Elinor (Thompson) a vášnivé Marianne (Winslet), jejichž šance na svatbu dramaticky klesají poté, co jejich rodina náhle přišla o majetek. V rolích sestřiných nápadníků, zmítajících se v pasti přísných společenských pravidel a s nimi neslučitelných zákonů touhy, se představili Alan Rickman, Hugh GrantGreg Wise. V rozumné Elinor nalezne nakonec zalíbení bohatý a laskavý Edward Ferras, zatímco o vznětlivou Marianne projeví zájem ušlechtilý plukovník Brandon. Elinor záhy zjistí, že Edward je tajně zasnoubený s jinou a Marianne dá před oficiálním nápadníkem přednost romantickému dvoření povětrného Willoughbyho. Vypadá to, že zlomená srdce už nikdo nenapraví - kdyby ovšem nešlo o ironickou komedii. Obraz Anglie po rozsáhlých sociálních reformách z konce 18. století a po skončení vlády královny Viktorie (kdy bylo zakázáno otroctví) ukazuje s nadhledem poslední roky vlivu šlechtických rodin před definitivním nástupem dělníků k moci.
Bonusy: Adaptace J. Austenové, Charaktery postav, Velmi tichý muž, Objevování světa Rozumu a citu, Elegance a jednoduchost: Kostýmy z filmu, Vynechané scény

Obraz: Rozlišení 1080p HD, 16:9, 1.85:1, barevný
Zvuk: anglický 5.1, německý 5.1, francouzský 5.1, japonský 5.1, ruský 5.1, španělský 5.1

Titulky: české, anglické, arabské, čínské, dánské, holandské, finské, francouzské, německé, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, japonské, korejské, norské, polské, portugalské, ruské, španělské, švédské, thajské, francouzské
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Rozum a cit

BD obal filmu Byt Byt (The Apartment) (Magic Box)
Úředník velké pojišťovny C.C. Bud Baxter (Jack Lemmon) zná způsob, jak být úspěšný v podnikání skrze zavřené dveře svého bytu. Poskytováním skvělého úkrytu pro nevěrné šéfy sklízí ctižádostivý mladý zaměstnanec řadu nezasloužených povýšení. Poté, co Bud půjčí klíč velkému bossovi J. D. Sheldrakeovi (Fred MacMurray), postoupí nejen ve své kariéře, ale také ve svém milostném životě. Fran Kubelik (Shirley MacLaine) je půvabnou milenkou bosse Sheldrakea a právě ona se stane dívkou a andělem Budových snů. V přesvědčení, že právě on je pro ni ten pravý, musí učinit nejdůležitější rozhodnutí ve své kariéře – buď ztratit dívku nebo svou práci. Blu-ray obsahuje původní český kinodabing z roku 1963. Snímek získal dohromady pět Oscarů, těšit se můžete na skvělý scénář a dialogy, díky nimž děj rychle odsýpá a nuda u obrazovky tak rozhodně nehrozí.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9 / 2,35:1
Zvuk: česky DTS 5.1 / česky DD 2.0 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Byt

DVD obal filmu Killing Them Softly Zabít tiše (Killing Them Softly) (Bontonfilm)
Tři neschopní a nepříliš chytří zlodějíčci se rozhodnout přepadnout mafiánskou hernu, čímž zkříží plány někomu jinému a způsobí kolaps místního podsvětí. Mafie si útok nenechá líbit a povolá nájemného zabijáka (Brad Pitt), který si s nimi má v tichosti poradit. Markie Trattman (Ray Liotta) pořádá soukromé karetní hry jen pro zvané. Jednoho dne se rozhodne najmout pár zlodějů, aby jeho tajné kasino přepadli. Všichni okradení se zprvu cítí značně poškozeni, ale celá záležitost rychle utichne. Co víc, Markie se posléze v opilosti přizná a hráči mu s úsměvem na rtech jeho prohřešek odpustí. Jenže karbaníky někdo vzápětí přepadne podruhé. Historce, že s tím Trattman nemá nic společného, nikdo nevěří a na scénu nastupuje Jackie Cogan (Brad Pitt). S úkolem vyřešit vše rychle. A něžně! V dalších rolích uvidíte Richarda Jenkinse, Bena Mendelsohna či Scotta McNairyho. Snímek vznikl v režii Andrewa Dominika (je též autorem scénáře) podle knihy George Vincenta Higginse.
Bonusy: Bez bonusů.

Obraz: Rozlišení 1080p HD, 16:9, 2.40:1, barevný
Zvuk: Dolby Digital 5.1 anglicky a česky

Titulky: české
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 24. dubna 2013.

Originální trailer filmu Zabít tiše

DVD obal filmu Po stopách Marsupilamiho Po stopách Marsupilamiho (Marsupilami) (Magic Box)
Taktéž z loňska pochází koprodukční komedie francouzského režiséra Alaina Chabata, natočená podle slavného komiksu Belgičana André Franquina z 50. let. Když reportér Dan Geraldo (Alain Chabat) přijíždí do Palombia, ani zdaleka netuší, ze se právě ocitnul na prahu neuvěřitelného objevu. Společně se všeznalým místním průvodcem Pablitem (Jamel Debbouze) zažívá během svého dobrodružného putování jedno překvapení za druhým a vše vrcholí epochálním objevem: Marsupilami, bájné, zároveň ovšem také pěkně darebné a rošťácké zvířátko, existuje! Neobvyklá dobrodružná rodinná komedie.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 16:9
Zvuk: česky DD 5.1 / francouzsky DD 5.1

Titulky: české
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 2. května 2013.

Originální trailer filmu Po stopách Marsupilamiho

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY