Top 20 ČR: Croodsovi srazili Babovřesky na kolena

Vydáno: 26.03.2013 08:00 - Alžběta Fridrichová | foto: DreamWorks

Obrovský úspěch zaznamenala animovaná novinka Croodsovi, když předstihla tržby Troškova hitu o téměř dva miliony. Babovřesky tak po dvou týdnech zase berou stříbro, zatímco Mocný vládce Oz si podržel třetí příčku.
Poprvé v roce 2013 tu máme animovanou premiéru na první příčce. Před dvěma týdny se na jedničku sice probojoval Čtyřlístek ve službách krále, ale tomu se tento triumf povedl až na druhý pokus, a tak můžeme novinku Croodsovi studia DreamWorks prohlásit za zatím nejúspěšnější letošní animovaný snímek. Příběh o první pravěké rodince se promítal téměř ve stovce kin a návštěvnost se tak vyšplhala k devětadvaceti tisícům.
Na druhé místo klesly již zmiňované Babovřesky, jejichž výdělek se tentokrát smrskl o pětačtyřicet procent, což jim v přepočtu vyšlo na necelých dva a půl milionu. Totožný procentuální podíl odečítal i Mocný vládce Oz, kterému jeho výsledek těsně stačil, aby uhájil bronz před českým snímkem Martin a Venuše. Ten zaostal jen o šest tisíc a zůstává na čtyřce. Z dvojky až na páté místo sklouzl Čtyřlístek ve službách krále, který zaznamenal značný odliv dětských diváků k atraktivní jedničce. Odečítá přes polovinu a bere milion čtyři sta.
Na šestku se vyšplhala novinka Mama. Kanadsko-španělský horor přilákal skoro deset tisíc diváků a s přehledem tak předstihl Smrtonosnou past: Opět v akci, která si premiéru odbyla před týdnem a aktuálně je až o polovinu chudší než minule. Z šestky na osmičku klesl akční béčko Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic, jemuž už se nepovedlo dosáhnout na milion. Na devítce se umístila další novinka, komedie Gambit, kde si ústřední dvojici zahrál Colin Firth s Cameron Diaz.
Dve příčky ztratila i Terapie láskou, která se umístila na desítce mezi nejnovějšími snímky. Jedenáctku totiž bere premiéra Spring Breakers, v níž si čtveřice středoškolaček rozhodne trochu přilepšit loupeží a dostává se tak do kolotoče problémů. Dvanáctka patří dokumentárnímu snímku Hledá se prezident, který při premiéře vydělal přes půl milionu korun. Poslední opravdová novinka Renoir (Tenkrát na Západě už přece jen není úplně nejnovější) bere patnáctou příčku s tisícovkou diváků.
O čtyři místa poklesly shodně snímky Našrot a Nespoutaný Django, když se jejich výdělek jen lehce přiblížil polovině toho posledního. Podobně dopadlo také Argo, které končí na šestnáctém místě. Obnovená premiéra již zmiňovaného snímku Tenkrát na Západě se promítala pouze ve čtrnácti tuzemských kinech, přesto však nasbírala na devět stovek diváků a je z toho sedmnáctá příčka.
Největším aktuálním propadákem je animák Snížek, bílý kožíšek, který ztratil téměř pětasedmdesát procent a končí předposlední. Paradoxně se neobvykle dařilo dvěma dalším animovaným pohádkám, z nichž Sammyho dobrodružství 2 se zachránilo před hořkým koncem na osmnáctku a na dvacátou příčku se z třetí desítky vrátila po několika týdnech Zvonilka: Tajemství křídel. Závěrem je třeba zmínit ještě velice uspokojivé tržby Febio Festu, které se o víkendu vyšplhaly až na půl milionu.
Distributoři se koncem března zase pěkně rozparádili, a tak se můžeme těšit dokonce na osm zbrusu nových snímků. V první řadě se zaradují všichni fanoušci filmové pentalogie Stmívání, protože se dočkáme dalšího filmu na motivy knihy Stephanie Meyerové s názvem Hostitel. Dalším sci-fi blockbusterem je pokračování snímku G.I. Joe, které nese podtitul Odveta.
Z Polska dorazí animovaný snímek Místnost sebevrahů a v koprodukci východných států natočený film Parade. Ti, kdo se chtějí v kině především bavit, můžou zkusit americký snímek Pár nenormálních aktivit a ostatním, co dávají přednost romantice, lze doporučit romantické drama s Marion Cotillard Na dřeň. Pak už zbývají jen dva počiny tuzemských tvůrců – drama Bez doteku a dokumentární film Vavřince Menšla 5 pravidel.
TOP 20: VÍKEND OD 21. 3. 2013
  1. Croodsovi 4,1 mil. (novinka)
  2. Babovřesky 2,3 mil.
  3. Mocný vládce Oz 1,6 mil.
  4. Martin a Venuše 1,6 mil.
  5. Čtyřlístek ve službách krále 1,4 mil.
  6. Mama 1,3 mil. (novinka)
  7. Smrtonosná past: Opět v akci 1,1 mil.
  8. Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic 885 tis.
  9. Gambit 616 tis. (novinka)
  10. Terapie láskou 581 tis.
  11. Spring Breakers 552 tis. (novinka)
  12. Hledá se prezident 516 tis. (novinka)
  13. Našrot 357 tis.
  14. Nespoutaný Django 128 tis.
  15. Renoir 113 tis. (novinka)
  16. Argo 97 tis.
  17. Tenkrát na Západě 85 tis. (novinka)
  18. Sammyho dobrodružství 2 60 tis.
  19. Snížek, bílý kožíšek 43 tis.
  20. Zvonilka: Tajemství křídel 40 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY