Box Office: Mocný Oz stále vládne kinům

Vydáno: 18.03.2013 07:00 - Amaya Tomanová | foto: Walt Disney Pictures

Mocný vládce Oz se již druhý týden stále drží na vrcholu žebříčku návštěvnosti, na paty mu už nešlape fantasy Jack a obři, ale novinka The Call s Halle Berry.
Mocný vládce Oz vtrhl do kin se skutečně velkolepým úspěchem a směle v něm pokračuje i po tomto víkendu - sice si vydělal oproti minulému týdnu o polovinu méně (i v tomto směru tedy kráčí ve stopách Alenky), stále se však tržba, přesahující čtyřicet milionů dolarů, dá považovat za úctyhodnou. V zásvěsu za Raimiho pestrobarevnou 3D pohádkovou podívanou se překvapivě umístil nově nasazený thriller The Call se sedmnácti miliony. Jen pro srovnání - Gothika, v níž také ztvárnila hlavní roli Halle Berry, vydělala během prvního víkendu po své premiéře přes devatenáct milionů.
Třetí místo obsadila s desetimilionovým výdělkem novinka The Incredible Burt Wonderstone. Ztřeštěná komedie ze světa kouzelníků a iluzionistů se Stevem Carellem a Stevem Buscemim v průběhu premiérového víkendu sklidila celkem deset milionů. Fantasy Jack a obři od minulého týdne propadl s šestimilionovým výdělkem hned o dvě místa. Co naplat - Mocný vládce Oz je těžká konkurence a o tom, kdo v tomto souboji bude vítězem, bylo jasné snad již před premiérou obou snímků.
Poměrně slušně si i třetí týden vede Identity Thief, obstojně se stále drží i Terapie láskou. Třetí novinka tohoto týdne - odvázané Spring Breakers vydělala něco málo přes čtvrt milionu - což je při limitovaném nasazení ve třech kinech docela úctyhodný výsledek.
Ze dna návštěvnosti se pomalu, ale úspěšně vyhrabal Stoker - mysteriózní thriller s Miou Wasikowskou, pokles zaznamenaly akčňáky Jack Reacher: Poslední výstřel a Smrtonosná past: Opět v akci. Příští týden do kin vtrhne komedie Admission, velkolepý thriller Pád Bílého domu a rodinný 3D animák Croodsovi. Bude to pro Oze znamenat ohrožení?
BOX OFFICE: VÍKEND OD 15.03.2013
  1. Mocný vládce Oz 42,2 mil.
  2. The Call 17,1 mil. (novinka)
  3. The Incredible Burt Wonderstone 10,3 mil. (novinka)
  4. Jack a obři 6,2 mil.
  5. Identity Thief 4,5 mil.
  6. Snitch 3,5 mil.
  7. Našrot 2,6 mil.
  8. Terapie láskou 2,6 mil.
  9. Bezpečný přístav 2,5 mil.
  10. Escape from Planet Earth 2,3 mil.
Všechny tržby jsou vedeny v amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami naleznete zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY