Star Wars: Epizoda VII opět s Johnem Williamsem?

Vydáno: 19.02.2013 11:00 - Amaya Tomanová | foto: Lucasfilm Ltd. & 20th Century Fox

Star Wars: Epizoda VII svého režiséra již dávno zná - ale kdo složí hudební doprovod k filmu? Ve hře by teoreticky mohl být Michael Giacchino (Star Trek) a hlavně John Williams...
Sedmá epizoda Star Wars s sebou nese řadu zákulisních personálních změn. O tom, že jsou to změny zásadní, není pochyb. Zda se jedná i o změny k lepšímu, ukáže teprve hotové dílo. O tom, že režisérem sedmé epizody bude J.J. Abrams, je již nějakou dobu rozhodnuto. Producenta Ricka McCalluma, který z Lucasfilmu odešel rovnou do důchodu, vystřídala Kathleen Kennedy. Nad hereckým obsazením budeme moci ještě nějakou dobu nanejvýš spekulovat.
Tento týden přišel na přetřes hudební doprovod chystaného filmu. Šuškalo se o Michaelu Giacchinovi, který s Abramsem naposledy spolupracoval při sci-fi Star Trek: Do temnoty. K tématu se však nedávno vyjádřil jeden z nejpovolanějších - autor původní hudby k epizodám Star Wars John Williams.
"Teď vám zahrajeme motiv ze Star Wars." uvedl své vystoupení na nedávném koncertě Young Musician's Foundation Debut Orchestra, a po bouřlivém aplausu publika pokračoval: "Pokaždé, když tuto melodii hrajeme, vzpomínám na to, jak jsme ji před desítkami let hráli poprvé. Ani já, ani George jsme tehdy netušili, že složím hudbu nejen k pokračování, ale po letech i k celé další trilogii. Teď, když vím, že v následujících letech přijdou další filmy, bych rád dokázal, že jsem připravený pokračovat v tom, v čem by se mnou určitě býval pokračoval i George."
Toto prohlášení samo o sobě samozřejmě nelze brát jako oficiální potvrzení, že po řadě filmů i videoher s tématikou Hvězdných válek se Williams ujme i hudby k sedmé epizodě, rozhodně jej lze považovat za zajímavý podnět k diskusi. Někomu by při všech těch změnách, souvisejících se sedmou epizodou, přišlo logické vyměnit i skladatele, pro někoho je John Williams nejen zárukou kvality, ale i symbolem pokračování zatraceně dobré tradice. Čí hudbu byste nejraději ve filmu slyšeli vy?
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Pavel Dennis Moore Korelus, 19.02.2013 10:33) Reagovat

    To je těžké, rád bych slyšel Williamsovu i Giacchinovu hudbu, takže nejvíce by se mi asi líbila jejich spolupráce. Williams by kromě původních motivů mohl přispět i jedním úplně novým, zbytek by obstaral Giacchino (který "williamsovskou" hudbu umí, jak předvedl nejen v Super 8, ale hlavně v Medal of Honor). A Star Wars by hned byly o jeden uzavřený kruh bohatší.

  • (Petr Bergr, 19.02.2013 21:52) Reagovat

    Williams je klasika, ale myslím, že s novým mladým režisérem by měl přijít i jiný skladatel. Přece jenom tu budeme mít nový pohled na Star Wars a se starou hudbou by to třeba nepůsobilo moderně. Ať už chceme nebo ne, nové SW budou moderní. Známe přece Abramse.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY