Vrátí se Sam Mendes k Bondovi?

Vydáno: 16.02.2013 12:44 - Martin Bubrín | foto: Metro-Goldwyn-Mayer Pictures/Columbia Pictures

Situace okolo čtyřiadvacáté bondovky se začíná stupňovat. Co studio plánuje se sérií a kdo by se měl ujmout režie? Odpovědi jsou mnohem více jednoznačné, než byste čekali.
I když Sam Mendes nikdy nenatočil pokračování nebo akční film, jejich spojení mu vyšlo náramně dobře. Skyfall se klidně může zařadit k tomu nejlepšímu z bondovské série, o čemž svědčí nadšené výkřiky diváků a kritiků, které se ještě více projevily v miliardových tržbách, jenž dělají z třiadvacátého dobrodružství agenta 007 nejvýdělečnější bondovku vůbec.
Ještě před nedávnem se spekulovalo o tom, že by další pokračování mělo být dvoudílné - scenárista John Logan plánoval "Bonda 24" a "25" jako jeden příběh se samostatnou zápletkou. Což by znamenalo nejméně čtyři roky práce pro potenciálního režiséra, takovému závazku by se, dle rozhovorů, Mendes určitě upsat nechtěl. Jenže nyní se situace změnila - další dva díly mají operovat se samostatným příběhem.
Režisér Americké krásy a Road to Perdition tedy nyní okamžitě dostal zájem...a obecně není důvod, proč by mu studio další bondovku nepřikleplo. Mendes prvně sice trvá na tom, že si přečte scénář a poté se rozhodne, dle britského deníku Daily Mail je mu ale dávána 75% šance, že se filmu skutečně ujme, což je více než slušné.
Otázkou ale je, zda se jedná o dobrou zprávu. Režisér mnohokrát v rozhovorech potvrdil, že vše, co chtěl k bondovské sérii říct, řekl ve Skyfall, takže ve vzduchu visí malý nepatrný otazník, jestli se nebude ve svém dalším filmu jen zbytečně opakovat. Pokud vše klapne, jak má, mohlo by se začít natáčet už na začátku příštího roku (jen co režisér splní své divadelní závazky) s možným uvedením do kin v roce 2015.
Myslíte, že se jedná o dobrou volbu nebo by vás zajímal spíše někdo nový?


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Jindřich J. Kunc, 16.02.2013 21:21) Reagovat

    Nevidím nejmenšího důvodu, proč by se Sam Mendes nemohl opět posadit na režisérskou židli... když se podíváme do minulosti, tak opakované režírování toutéž osobou se mnohdy vyplatilo - Terence Young, Guy Hamilton, Lewis Gilbert, John Glen a Martin Campbell... to mluví za vše...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY