World of Warcraft našel režiséra

Vydáno: 31.01.2013 09:48 - Martin Bubrín | foto: Blizzard

Zdá se, že zřejmě nejočekávanější herní adaptace vůbec konečně našla svého vysněného režiséra, který zhmotní fanouškovské představy a převede je na velké plátno. Tím člověkem je Duncan Jones.
World of Warcraft je jedna z nejúspěšnějších a nejoblíbenějších her vůbec, kterou si denně zapnou miliony hráčů po celém světě a nebojí se jí obětovat třeba patnáct hodin denně. Hollywoodu je tak jasné, že taková ambiciózní látka nesmí zůstat nepovšimnuta - proto se jí snaží už nějaký ten pátek (přesněji řečeno několik let) dokopat k realizaci. Ledy se poprvé pohnuly se Samem Raimim, který velmi nadšeně plánoval převést epický fantasy svět do filmové podoby. Jenže potom dal přednost Mocnému vládci Oz a loni v létě se od projektu dokonce distancoval úplně.
Studio Legendary Pictures však nezahálelo a v srpnu loňského roku najalo scenáristu Charlese Leavitta (Krvavý diamant), aby přepsal původní hroubou verzi Roberta Rodata (Zachraňte vojína Ryana), která vznikl ještě dávno před Raimim. Jediné, co zbývalo je režisér - tento problém se však nyní zdá být vyřešen.
Režisérem filmového Warcraftu s největší pravděpodobností totiž bude Duncan Jones. Tvůrce, který má za sebou malé inteligentní sci-fi Moon a thriller Zdrojový kód, ve svých filmech projevil jako inovativní režisér, jenž umí velmi dobře pracovat s omezeným rozpočtem, chytrými scénáři a dokáže i na malém prostoru vybudovat napětí.
Nyní bude zajímavé sledovat, jak se dokáže vypořádat s fantasy megafilmem (rozpočet bude minimálně 100 milionů), který bude sledovat každé fanouškovské oko zřejmě nejpopulárnější herní franšízy. To se snad nemusí bát - režisér je totiž podle všeho velkým herním nadšencem, takže snad výsledek nezpacká jako většina rutinérů, jenž dostala do rukou kultovní videoherní adaptace.
A to ještě není vše. Po (zaručených) internetových zdrojích se dokonce už proslýchá, kdo si zahraje hlavní roli. Studio Warner Bros. by podle všeho do filmu chtělo Johnnyho Deppa. Nakolik je tato fáma pravdivá, nejspíše napoví další dny - dokážete si ale představit Jacka Sparrowa jako tahouna Warcraftu?
Pokud vše klapne podle očekávání, tak by se měl Warcraft začít natáčet už letos na podzim s nadějí na uvedení v roce 2015. To z něj dělá dalšího potenciálního konkurenta do společnosti megafilmů jako The Avengers 2, Justice League nebo Star Wars: Episode VII. Zatím nemáme nejmenší ponětí, o čem film bude, daný svět ale nabízí téměř nekonečné možnosti, tak můžeme jen spekulovat, jakou cestou se tvůrci nakonec vydali. Snad nebudou v hlavních rolích pandy...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Lukáš Wendeta Turcovský, 24.02.2013 12:18) Reagovat

    ty vole hra na nic uplně složitá a film bude asi šestkrát těší pochopit než tu hru takže zbytečně vyhozené peníze.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY