Pěna dní Michela Gondryho se představuje v traileru

Vydáno: 28.01.2013 12:00 - Martin Bubrín | foto: StudioCanal

Michel Gondry se ujal filmové adaptace fantaskního francouzského románu Pěna dní a v prvním traileru opět překypuje vynalézavostí, hravostí a realizací na hraně reality a fantazie. Ostatně jako ve všech svých filmech.
Tohle se nevidí každý den. Trailer na filmovou adaptaci oblíbeného francouzského románu Pěna dní jako by byl esencí všeho, co máme na Michelu Gondrym rádi. Nesmírně inspirativní a inovativní tvůrce, který stvořil dnes již kultovní Věčný svit neposkvrněné mysli nebo fantaskní Nauku o snech, si sice předloni odskočil do blockbusterových vod Hollywoodu s komiksovým Zeleným sršněm, nyní to ale vypadá, že se opět věnuje tomu, co mu jde nejlépe.
Děj se nemá ani cenu pokoušet popisovat - předlohu jsem nečetl, ale dle velmi imaginativní synopse zřejmě půjde o jakýsi netradiční romantický příběh odehrávající se v Paříži, kde se na jakákoliv omezení realitou nebudou klást meze. Cestování na růžovém oblaku, porušování fyzikálních zákonů, prvky muzikálu a komedie, podvodní svatba, prosklená limuzína...a tak by se dalo pokračovat ještě na dalších pár řádků.
Bohatá symbolika, imaginativnost, záměrná absurdita a bizarnost to jsou zřejmě nejpodstatnější prvky nového Gondryho filmu - na malé ploše traileru to však nevypadá na žádný podprůměrný evropský art, ale na velmi hravé a pozitivně laděné dílo s naprosto "kouzelnou" atmosférou, které slibuje netradiční zážitek. Nezbývá než doufat, že se Pěna dní dostane do kin i k nám....
Trailer můžete zhlédnout rovnou pod naším článkem. V galerii také najdete oficiální plakát k filmu.

Originální trailer filmu Pěna dní


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY