Anne Hathaway potřebuje zkrotit

Vydáno: 17.01.2013 07:53 - Simona Knotková | foto: Bontonfilm

I letošní Bídníci ukázali, že literární klasiky se u diváků těší stále velké oblibě. Anne Hathaway, která se objevila právě v jedné z jejich rolí, teď může být hlavní hvězdou i další takové adaptace.
Novou filmovou verzi divadelní hry Williama Shakespeara Zkrocení zlé ženy chystá studio Working Title Films. Na její napsání už najalo Abi Morgan, scenáristku, která stojí za Železnou lady nebo se společně s režisérem Stevem McQueenem podílela na jeho Studu.
Právě herečka čerstvě se radující ze Zlatého glóbu za vedlejší roli Fantiny v nových Bídnících, Anne Hathaway, je rovněž i nejžhavější kandidátkou na postavu hádavé a nesnesitelné Kateřiny, kterou v příběhu zasazeném do italského Padova 16. století bude třeba krotit.
V minulosti byla tato klasická komedie převedená do filmové podoby už několikrát a hlavní hrdinky se například ve stejnojmenném filmu zhostila Elizabeth Taylor, v moderní verzi příběhu, teenage komedii Deset důvodů, proč tě nenávídím zase Julia Stiles a v jedné z nejstarších adaptací to pak byla legendární Mary Pickford.
Anne Hathaway se navíc uvolnil nabitý diář, a to díky odložení Spielbergovy Robopocalypse. Aspoň v tomto směru tedy nestojí studiu v získání herečky nic v cestě. Jistě pak bude zajímavé sledovat, kdo se stane jejím "krotitelem", veronským šlechticem Petrucciem.
Připomeňme, že Hathaway se letos může dočkat ještě dalšího významného filmového ocenění, a to sošky Oscara za tutéž muzikálovou roli. Výsledky se dozvíme 24. února, kdy proběhne slavnostní předávání.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY