Odysseus míří do vesmíru

Vydáno: 15.01.2013 15:19 - David Král | foto: facebook tvůrce

Milovníci starověkých hrdinů a Hvězdných válek spojte se! Homérův legendární epos Odyssea se dočká nového filmového zpracování s malou nepatrnou změnou - tentokrát se vydáme do vesmíru.
Studio Warner Bros se vytasilo s velice ambiciózním projektem - plánuje převést na velké plátno slavná dobrodružství krále Odyssea. Ale nenechte se zmást, zatímco v Homérově eposu musí hlavní hrdina 10 let bloudit po hladinách tisící moří, v této nové verzi vymění loď námořní za vesmírnou.
Sepsáním scénáře již byl pověřen mladý a talentovaný, avšak zatím ne příliš zkušený, autor John DiLapo. Žádné další tvůrčí obsazení ani datum plánované premiéry prozatím nejsou známy, což je vzhledem k počáteční fázi projektu pochopitelné.
Dodejme, že poslední filmové kousky inspirované starořeckou mytologií nedopadly u kritiků úplně nejlépe. Oba Souboje titánů byly nezáživnou béčkovou slátaninou a Troja Wolfganga Petersena z roku 2004 také mohla, především díky hvězdnému obsazení a nemalému rozpočtu, dopadnout o něco lépe. Světlou výjimkou budiž nářezová 300: Bitva u Thermopyl.
Doufejme tedy, že nám tvůrci naservírují kvalitní sci-fi epos plný neohroženého hrdinství a vesmírných příšer, za který se nikdo nebude muset stydět.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Stanislav Pecha, 22.01.2013 17:39) Reagovat

    dobrý...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY