Adaptace komiksu Y: Poslední z mužů opět ožívá

Vydáno: 11.01.2013 14:00 - Simona Knotková | foto: Vertigo

Celovečerně zatím nedebutoval, velká studia o něj však mají zájem. Nyní jméno Daniela Trachtenberga padlo v souvislosti s režírováním Y: Posledního z mužů, adaptace stejnojmenného komiksu.
Komiksová knižní série Y: Poslední z mužů z pera Briana K. Vaughana a Pia Guerra se chystá podívat na plátna kin už od roku 2006. Jejího zrežírování se původně měl ujmout D.J. Caruso a do hlavní herecké role měl obsadit hvězdu, která se objevila například už v jeho filmu Disturbia, Shiu LaBeoufa. Jak ale můžeme (ne)vidět, k žádné realizaci zatím nedošlo.
Projekt opět ožívá až v letošním roce a to s novým režisérem na place. Podle studia New Line Cinema by jím nyní měl být Daniel Trachtenberg, na poli celovečerních filmů nováček, který nás zatím pobavil například krátkometrážním sci-fi na motivy počítačové hry Portal. Spojován byl v minulosti také s plánovaným thrillerem Crime of the Century.
V příběhu se setkáváme s hrdinou Yorickem, který po velké epidemii zabíjející všechny muže, zůstane jediným zástupcem svého pohlaví na světě. A rozhodně to pro něj nebude ráj na zemi, jak bychom se mohli domnívat. Právě naopak - bude muset bojovat, aby sám nebyl zlikvidován. Komu asi bude patřit to jediné mužské jméno v hereckém obsazení při závěrečných titulcích?
Než se to dozvíme, můžeme si zatím pustit Trachtenbergův krátký film Portal: No Escape, který najdete pod naším článkem.

Krátký film Portal: No Escape


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY