Novinky pro příští rok: co plánuje studio Lionsgate?

Vydáno: 26.12.2012 10:44 - Amaya Tomanová | foto: Lionsgate

Filmová studia i nadále bombardují veřejnost svými plány na příští rok. Lionsgate hodlá diváky trojrozměrně zmasakrovat motorovou pilou, obšťastnit pohledem na výrazový rejstřík Arnolda Schwarzeneggera a polechtat bránice vánoční komedií.
Filmová společnost Lionsgate se vytasila s line-upem na rok 2013. Podobně jako Disney se snaží zacílit na co nejširší divácké spektrum. Přehlídka filmů pro nadcházející rok tedy sahá od komedie s pochybnou prognózou přes trojrozměrnou resuscitaci hororu o masakru motorovou pilou až po další díl osvědčených Hunger Games.
Posledně jmenovaným také začneme, neboť se jedná o jednu z nejočekávanějších novinek. První díl adaptace fantasy série Suzanne Collins měl u cílové skupiny úspěch, s nadšením je očekáván i snímek s podtitulem Vražedná pomsta. Vzhledem k tomu, že knižní předlohu stihla jistě většina fanoušků v rámci čekání přelouskat, vystačí si nový promo plakát s pouhým efektně hořícím logem. Americká premiéra je naplánovaná na listopad, režie se ujme Francis Lawrence a v hlavních rolích se objeví Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson a Liam Hemsworth. "Stmívání" je mrtvé, ať žijí "Hladové hry".
Vraždění teenagerů zabírá téměř vždy a v Lionsgate to dobře vědí, proto se rozhodli opět masakrovat motorovkou, a tentokrát trojrozměrně. Trailer odkazuje na původní snímek z roku 1974 a nejistě balancuje mezi snahou o děj a pouhou přehlídkou odhalených (případně odříznutých) částí těl. Hlavní hrdinka Heather se vydá do Texasu vyřizovat dědictví po babičce a při prozkoumávání starého viktoriánského sídla jí dělá společnost partička stejně starých kamarádů. Jak velkým masakrem vše dopadne se budou moci diváci přesvědčit počátkem ledna.
Studio Lionsgate má v plánu potěšit (nebo dohnat k zoufalství, to lze zatím jen těžko posoudit) i milovníky komedií. Snímek s názvem Tyler Perry´s A Madea Christmas toho zatím příliš mnoho neodhalil. Podle oficiálního textu distributora má jít o komedii s vánoční tématikou, z plakátu se na nás rošťácky usmívá režisér a hlavní hvězda v jednom Tyler Perry. Romantickou a zároveň zábavnou podívanou slibuje snímek The Big Wedding v režii Justina Zackhama. Snímek, v němž se objeví například Robert De Niro či Diane Keaton, vypráví o víkendovém svatebním blázinci v jedné rodině. Kromě rozvedeného páru, nuceného po letech předstírat partnerskou sehranost a zamilovanost, bude v příběhu figurovat adoptivní synek, jeho ultrakonzervativní biologická matka a spousta dalších zpestření.
Z post-apo soudku pochází snímek Já, Frankenstein. V adaptaci komiksu, jehož děj je zasazen do současnosti, si hlavní roli zahraje Aaron Eckhart, režie se zhostil Stuart Beattie. Na plátna kin by se film měl dostat v září. Patřičně temně se tváří i horor You're Next, vyprávějící o gangu maskovaných násilníků, kteří naruší jednu poklidnou rodinnou sešlost. Zda půjde o slasher, exploitation nebo něco dočista jiného, zatím nelze kvůli nedostatku informací posoudit, studio však snímek sebevědomě označuje za "chytrý horor".
Po úspěšných Expendables se na plátna opět vrátí Arnold Schwarzenegger ve snímku Konečná. Trailer napovídá, že půjde o odlehčenou a snad i zábavnou akční podívanou, ve které nebude nouze o hlášky cezené koutkem drsňáckých úst nestárnoucího Arnieho. Akčňák v režii Kim Ji-Woona má premiéru v únoru, kromě bývalého guvernéra v něm uvidíme Jaimie Alexander či Foresta Whitakera.
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY