Prometheus 2, tentokrát bez Damona Lindelofa?

Vydáno: 22.12.2012 17:49 - Amaya Tomanová | foto: 20th Century Fox

Když se loni v létě začaly šířit zprávy o tom, že se na sequelu Promethea nejspíš nebude scenáristicky podílet Damon Lindelof, část fanoušků zajásala. Nyní je Lindelofova neúčast oficiálně potvrzena.
Prometheus z dílny Ridleyho Scotta se svého sequelu dočká nejpozději v roce 2015. Již v létě, kdy byla tato zpráva zveřejněna, scenárista Damon Lindelof vyjádřil obavy z toho, že nejspíš nebude mít čas se na pokračování podílet. Pro část fanoušků to znamenalo úlevu, neboť velká část kritiky se snesla právě na scenáristovu hlavu.
Nyní Lindelof oficiálně potvrdil, že scénář k sequelu nebude v jeho rukách. Důvodem je podle jeho vlastních slov především fakt, že jednoduše může pracovat pouze na jednom filmu naráz, což si prý vyříkali s režisérem na několika schůzkách. "U Promethea šlo o to, že se jednalo o přepis. Jon Spaihts napsal scénář a já jsem ho přepsal. I tak to pro mě byl rok života, strávený výhradně s Prometheem," uvedl Lindelof v jednom z rozhovorů.
"Myšlenka na sequel ve spolupráci s Ridleym Scottem je vzrušující, ale zároveň jsem si říkal - to by mohly být i dva roky života. Toho nejsem schopný. Moje kreativita je vždy zaměřená jedním směrem, nedokážu pracovat na několika záležitostech najednou. Nebudu na tom filmu moct pracovat."
Lindelof má momentálně rozpracovanou televizní sérii v produkci HBO The Leftovers a podílí se na připravované sci-fi 1952 v režii Brada Birda.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • (Petr Jakimiv, 22.12.2012 17:29) Reagovat

    PROBOHA NÉÉÉÉÉÉÉ. NECHCI UŽ SLOVO PROMETHEUS NIKDY SLYŠET. NATOŽ V POKRAČOVÁNÍ. TO UŽ NIKDO NIKDY NEMŮŽE NAPRAVIT.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY