Plán premiér: Změny za 50. týden

Vydáno: 17.12.2012 20:35 - Simona Knotková | foto: DreamWorks

Změny třetího adventního týdne jsou bohaté hlavně na českou produkci. Ohlášeno bylo uvedení animovaného snímku Hus i ti husiti, do kin se vrátí také klasika Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci.
Konec světa nás možná potká tento týden. V kinech se ho ale v podobě Seeking a Friend for the End of the World nedočkáte určitě. Premiéra režijního debutu Loreny Scafariy se Stevem Carellem a Keirou Knightley v hlavních rolích byla totiž zrušena.
O týden bylo odloženo lednové uvedení Spielbergovi novinky Lincoln. O sedm měsíců později pak uvidíte Bella Mia, snímek z české produkce v režii Martina Duba. Československý příběh z prostředí koncentračního táboru Colette oproti tomu uvidíte už o pár dnů dříve, stejně jako další český počin Přijde letos Ježíšek.
Další premiéry byly v uplynulém týdnu odloženy na den neurčitý, z původně plánovaného letoška na příští rok. Patří mezi ně francouzská komedie Nevěrníci, drama 360, thriller Červená světla, australský horor Tsunami a komedie The Babymakers. Z původního 3. ledna byly rovněž na neupřesněné datum přesunuty Mizející vlny.
Z nově ohlášených premiér budou mít radost hlavně příznivci české kinematografie. 28. března do kin vstupuje dokument 5 pravidel. Režisér Vavřinec Menšl nám v něm přiblíží osudy lidí, kteří se rozhodli vstoupit do tzv. larpu, hry, díky které poznají na vlastní kůži život v komunistickém Československu.
Po čtyřiceti pěti letech, 1. srpna na plátnech znovu ožijí Všichni dobří rodáci. Trezorový snímek, ve kterém si zahrála řada významných hereckých jmen včetně Radoslava Brzobohatého, Vlastimila Brodského nebo Věry Galatíkové, si z Cannes v roce 1969 odnesl cenu, a to za nejlepší režii Vojtěcha Jasného. Ten nám prostřednictvím malé moravské vesničky a lidí žijících v ní podává svědectví o poválečné době, kdy po prvotní euforii nastává vystřízlivění v podobě komunistického převratu a násilného znárodňování majetku a kolektivizace zemědělství.
Také s posledním oznámeným filmem zabrousíme do historie naši země. V komedii Pavla Koutského Hus i ti Husuti to tenkrát jen bude animovaně a společně s dvěma hlavními postavami, Zábojem a Mlhošem, se dostanete do patnáctého století, do období husitských válek. Premiéru očekávejte někdy v příštím roce.
KOMPLETNÍ SEZNAM ZMĚN ZA 50. TÝDEN:


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY