Světové tržby: Zlato převzala Legendární parta

Vydáno: 15.12.2012 11:50 - Zbyněk Kubín | foto: Bontonfilm

S blížícími se Vánočními svátky se do čela světových tržeb prodrala animovaná Legendární parta, která se snaží zachránit si kůži po domácím debaklu. Slušně úřadují i Pí s tygrem, upíři s třpytem a Bond s povolením zabíjet.
Podobně jako v Severní Americe se i zámořské trhy v současné době připravují na nadcházející debut Hobita a jeho Neočekávané cesty. Důsledkem tohoto ticha před bouří se nejvýdělečnější film uplynulého víkendu, animák Legendární parta, vyšplhal do čela žebříčku s relativně skromnou sumou 26,2 milionů dolarů.
Pohádková parta kolen drsného Santy zůstala na prvním místě v několika hlavních teritoriích, včetně Francie (3 mil.), Velké Británie (2,6 mil.), Itálie (2,5 mil.) a Mexika (2,2 mil). K dnešnímu dni získala rodinná podívaná z dílny zručných animátorů DreamWorks Animation ze zbytku světa již 90,9 milionů dolarů, celosvětově to pak dělá 154 mega. Aby se 145 milionový projekt mohl pokládat za neztrátový, musí přidat ještě minimálně jednou tolik, což nevypadá vůbec reálně.
Spirituální kýč Pí a jeho život ve světě neuvěřitelně válí. Tržby 23,3 milionů dolarů ze 14 trhů znamenají téměř nulový pokles od minule a například v Číně si Leeův snímek ještě o šest procent polepšil na 14,6 dolarů (z Číny dohromady již přišlo tučných 68,3 mega). Zámořské tržby Pí a jeho tygra již vyšplhaly na 104,6 milionů dolarů, a to se teprve chystá otevřít v téměř celé Evropě a Latinské Americe.
Bronz bere Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část, která přidala na své konto dalších 22,6 milionů dolarů a navýšila své celkové zahraniční tržby na 482,9 milionů. Je to nejvyšší zisk v historii Twilight filmů.
Mezinárodní megahit Skyfall tento týden přidal 20 milionú z 84 trhů. V Austrálii se Bond umístil na prvním místě potřetí v řadě a s tržbami 4,8 milionů dolarů se vyhoupl na svůj protinožský bondovský rekord ve výši 33,5 milionů dolarů. V Británii se třiadvacátá bondovka přehoupla přes dosavadní stopadesátimilionový rekord Avatara a stala se nejúspěšnějším filmem v historii Spojeného Království.
Celkové zámořské tržby Skyfall již dosáhly na 656,7 dolarů, což řadí Mendesův snímek na čtvrté místo v žebříčku nejúspěšnějších 2D filmů všech dob - hned za Titanic, Pána prstenů: Návrat krále a Harryho Pottera a Relikvie smrti - část 1.
Komediálně-romantický Chlap na roztrhání doma totálně propadl, ale mohl by si vést lépe v zámoří, kde Gerard Butler zaznamenal velmi solidní dvoumilionový otvírák v Rusku.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 07.12.2012
  1. Legendární parta 22,6 mil.
  2. Pí a jeho život 23,3 mil.
  3. Twilight Saga: Rozbřesk - 2. část 22,6 mil.
  4. Skyfall 20,0 mil.
  5. Raubíř Ralf 5,8 mil.
  6. Ladíme! 4,0 mil.
  7. Hotel Transylvánie 4,0 mil.
  8. Anna Karenina 2,7 mil.
  9. Here Comes the Boom 2,4 mil.
  10. Chlap na roztrhání 2,0 mil. (novinka)
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY